GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2023 20:21   Güncelleme : 14-10-2023 20:28

Karlıova Geleneksel at yarışları renkli görüntülere sahne oldu

Karlıova Kaymakamlığınca Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla Toklular köyünde 3 kategoride düzenlenen yarışlara, 18 kişi atıyla katıldı. Erzurum ve Muş'tan da yarışmacıların katıldığı at yarışmaları yoğun ilgi gördü. Yarışmanın birincisine tam altın ödül verildi.

Karlıova Geleneksel at yarışları renkli görüntülere sahne oldu

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla at yarışları düzenlendi.
Karlıova Kaymakamlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışma için Toklular köyünde açılış programı düzenlendi.

Programa Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, Karlıova KaymakamıTufan Bağır Gilan, Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, diğer yetkililer ile çok sayıda seyirci katıldı.

Zeybek ve Bingöl yöresi halk oyunları gösterisi ile başlayan programda, Grup 5K koneri ve dengej dinletisi yapıldı, prıgrama katılan çocuklara pamuk şekeri dağıtıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, programda yaptığı konuşmada, Karlıova’da 20 yıldır ara verilen at yarışlarını yeniden başlatmanın heyecanını yaşattıklarını belirterek, gelecekte daha büyük etkinliklerl bu yarışları düzenleyeceklerini söyledi.

"Tabii 20 yıl aradan sonra başlaması, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına denk gelmesi çok güzel bir olay." diyen Vali Usta, at yarışlarının yeniden yapılmasında emeği geçenler teşekkür etti.

Karlıova Kaymakamı Tufan Bağır Gilan da daha önce vatandaşların kendi imkanlarıyla düzenledikleri yarışmayı, vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği kaynaştırmak için resmiyet kazandırdıklarını kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından, at yarışlarına geçildi. Toklular köyündeki 3 bin 300 metre mesafeli toprak pistte 3 etapta gerçekleştirilen yarışmanın 1. kategorisinde Hüseyin Karabağ bindiği at, 2 ve 3. kategoride ise Serhat Kala'nin bindiği at birinci oldu.
Vatandaşların ilgiyle izlediği ve cep telefonlarıyla kesiyler kaydettiği yarışmada derece giren birincile tam, ikincilere, yarım, üçüncülere de çeyrek Cumhuriyet altını ödül verildi. 

AdminAdmin