EKONOMİ
Giriş Tarihi : 16-10-2023 11:10

Çiftçilere yüzde 75 hibeli buğday tohumu desteği verildi

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 400 çiftçiye yüzde 75 hibeli sertifikalı buğday dağıtıldı. Sertifikalı tohumlar, düzenlenen törenle Vali Ahmet Hamdi Usta tarafından çiftçilere teslim edildi.

Çiftçilere yüzde 75 hibeli buğday tohumu desteği verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün yürüttüğü “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi kapsamında Bingöl'de buğday yetiştiriciliğini geliştirmek ve sertifikalı tohum ekimini yaygınlaştırmak amacıyla çiftçilere yüzde 75 hibeli sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı.

Sertifikalı buğday tohumlarının çiftçilere dağıtılması amacıyla Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Vali Ahmet Hamdi Usta, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ve çiftçiler katıldı.

Vali Usta, törende yaptığı konuşmada, geçen yıl çiftçilere yüzde50 hibeli buğday tohumu dağıtıdığını hatılatarak verilen destekle Bingöl'deki buğday üretiminin yüzde 60 arttığını söyledi.

Çiftçilere bol kazançlar dileyen Vali Usta, "Bingöl'de haftaya hayırlı bir işle başladık. Geçen yıl çiftçilerimize yüzde  50 hibeli 500 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtmış ve dekar başına verim yüzde 60 artışla 250 kilogradan  400 kilgrama ulaşmıştı. Bugünde Tarım ve Orman İl Müdürümüz ve ekibiyle birlikte  400 çiftçimize 18.000 dekarda kullanılmak üzere bu kez yüz 75 hibeli sertifikalı buğday tohumu dağıtımına başladık. Projenin büyüklüğü 7.000.000 TL. olup çiftçimiz sadece yüzde 25’e karşılık gelen 1.250.000 TL. ödeyecek. Gerisini Tarım ve Orman  Bakanlığımız  karşılayacak. Sevgili Çiftçi Kardeşim hayırlı uğurlu olsun. Bol ve bereketli kazanç diliyorum."

Yapılan konuşmaların ardından, sertifikaları tohumun dağıtımına başlandı.

AdminAdmin