GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-01-2023 15:35

Jandarma Arama Kurtarma Timi öğrencilerle buluştu

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde geçici olarak görev yapan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma  (JAK)  Timi, Sancak ve Ilıcalar beldesindeki öğrencilere afetlerle ilgili bilgi verdi.

Jandarma Arama Kurtarma Timi öğrencilerle buluştu

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, Bingöl'ün Sancak belsinde lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığına geçici olarak görevlendirilen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığına bağlı JAK Timi, Sancak Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Ilıcalar  Yatılı Bölge Ortaokulu’ndaki öğrencilerle buluştu.

JAK Timi, her iki okul öğrencilerine deprem, çığ gibi doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerini yürütmeden, olumsuz hava ve arazi  koşullarında yaralıların tahliye edilmesine kadar pek çok konuda öğrencileri bilgilendirdi.

Faaliyet esnasında yurt genelinde meydana gelebilecek her türlü doğa ve insan kaynaklı afetler ile olaylarda Jandarma Arama Kurtarma Timlerinin etkin bir rol üstlendiği konusuna da vurgu yapıldı.

JAK Timi tarafından icra edilen bilgilendirme faaliyeti, öğretmen ve öğrencilerin beğenisini topladı. Eğitim sonrasında öğrencilerin soruları da yanıtlandı.

AdminAdmin