GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2021 16:26   Güncelleme : 11-03-2021 16:26

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

BNH - Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ekinci, mesajında, büyük şair, mütefekkir ve mücadele adamı Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünün kutlandığını hatırlattı.

İstiklal Marşı, aziz milletimizin din, tarih ve toplum sevgisinin, ilelebet özgür ve bağımsız yaşama tutkusunun, beynel milel emperyalizme ve her türlü haksızlığa karşı el ele, omuz omuza yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştirildiği satırlar olduğunu ifade eden Ekinci, "Mehmet Akif Ersoy’un yoğun ve sahici duygular içinde kaleme aldığı İstiklal Marşı, dünden bugüne tarihte aldığımız yolu, hedeflerimizi, önceliklerimizi, vazgeçilmezlerimizi, kadın ve erkek, genç ve yaşlı imkansızlıklar içinde verdiğimiz kurtuluş destanını ölümsüzleştiren seçkin bir eserdir." ifadelerni kullandı.

Vali Ekinci, müstesna şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye temennide bulunurken, o yıllarda verilen mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret ettiğini kaydederek, Bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın en önemli sembollerinden olan İstiklal Marşı, hakikatin içinden süzülüp gelen dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dayanışmamızı güçlendirdiğini aktardı.

Onun için, bir coğrafyaya İstiklal Marşı yazdıran süreci ve İstiklâl Marşı’nın satırlarında dolanan bağımsızlık ruhunun asla unutmaması ve daima canlı tutulması gerektiğine vurgulayan Ekinci, mesajında şunları belirtti:

"Yarınlarımızın teminatı gençlerimizin, Mehmet Akif’in başta İstiklâl Marşı olmak üzere eserlerinin bütününde bilgeliği, dürüstlüğü, fedakarlığı, samimiyeti ve selim kalbi ile yer verdiği yol haritasını takip ederek ülkemizin gelişmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inancımız tamdır.

Bugün bizlere düşen görev, İstiklâl Marşımızda anlamını bulan keskin bir bilinç ve gayretle geçmişteki muhteşem mücadelenin ve bizlere emanet bırakılan değerlerin şuuruna varmak, emanete sahip çıkmak ve sonraki nesillere aktarmaktır.

Bu düşüncelerle; İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, büyük şair, mütefekkir ve mücadele adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve al sancağın şafaklarımızda ebediyen dalgalanması için canlarını veren İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

AdminAdmin