MAGAZİN
Giriş Tarihi : 30-07-2021 13:01   Güncelleme : 30-07-2021 13:01

İstanbul'da Bingöl ve Karlıova adını taşıyan sokaklar

Dünyanın en büyük kentleri arasında yer alan İstanbul'da Bingöl ve Karlıova adının cadde ve sokaklara verildiğini biliyor muydunuz? İstanbul'da kaç Bingöl sokağı var? Detaylar haberimizde...

İstanbul'da Bingöl ve Karlıova adını taşıyan sokaklar

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nın çeşitli tarihlerde aldığı kararlarla, İstanbul'da 12 ilçede Bingöl, 3 ilçede de Karlıova ismini sokaklara verdi.

Bingöl'de uzun süre çalıştıktan sonra İstanbul'a yereleşen Avukat Ercan Aslan, sosyal medya hesabından, "Karlıova Sokağı" tabelasının önünde çektiği fotoğrafı, "Düşünün ki güneşin en güzel doğduğu Karlıova, en güzel şehir İstanbul'da da var" başlığıyla paylaşım yaptı.

Paylaşımın izini süren Bingöl Net Haber, önce kendisi de Bingöl Karlıova'lı olan Ercan Aslan'a ulaştı.
Aslan, Bingöl Net Haber'e, kendisinin gezmeyi çok sevdiğini belirterek, fotoğrafın Bingöl'ün Karlıovası ile ilgisinin olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Aslan, fotoğrafın hikayesini şöyle açıkladı:
"Ben gezmeyi çok seviyorum. İş yoğunluğundan fırsat buldukça İstanbul'un değişik mekanlarını geziyorum. Geçen haftasonu Çatalca İzzettin Mahallesi'ni gezerken Karlıova Sokağı tabelasını gördüm. Karlıova kelimesi çok hoşuma gitti. Bende önünde çektirdiğim fotoğrafı sosyal medyada paylaştım. Bu Karlıova tabelasının bizim Karlıova ile ilgisi olup olmadığını bilmiyorum."

Bunun üzerine Bingöl Net Haber'in acar muhabirleri önce Çatalca Belediyesi ile irtibata geçti. Aziz İstanbul'da cadde ve sokak isimlerinin büyükşehir belediyesi tarafından verildiği bilgisi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilgilileriyle görüşüldü.

Yapılan görüşmelerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin çeşitli tarihlerde aldığı kararlara göre, İstanbul'da 11 ilçede Bingöl Sokağı, 1 ilçede Bingöl Caddesi ve 3 ilçede de Karlıova adını taşıyan sokak var.

AdminAdmin