GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2021 15:25   Güncelleme : 11-03-2021 17:56

HÜDA PAR'dan Kudüs Haftası açıklaması

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya bu yıl ilk defa düzenlenecek olan ‘Dünya Kudüs Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR'dan Kudüs Haftası açıklaması

BNH - HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin çağrısı üzerine bu yıl ilk defa 8-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Alpaya, 10 Mart Çarşamba’yı 11 Mart Perşembe’ye bağlayan gece İslam Alemi’nin İsra ve Miraç olarak kutladığı önemli zaman dilimlerinden biri olduğunu anımsatarak, ‘İsra ve Miraç’ hadisesinin yaşandığı gün, Kudüs’ün çevresiyle birlikte kıyamete kadar bereketli kılındığının ilan edildiği gün olduğunu belirtti.

Alpaya, "İslam Alemi olarak Kudüs ve Mescid-i Aksayı veya böylesi mübarek değerlerimizi koruyabilmek için işte bu gecelerde yeniden dirilebilmeliyiz. Aksi halde geçmişte olduğu gibi Kudüs Müslümanların insanlığa huzur verdikleri bir merkez olmaktan çıkıp her gün İslam Alemi’nin can verdiği bir merkez haline gelecektir." ifadelerini kullandı.

İslam’ın emanına girdiği günden beri Kudüs'ün, Müslümanlarla birlikte Musevilerin de Hristiyanların da ibadet hürriyetini sağlamış, insanlar yüzyıllar boyu huzur ve güven içerisinde inandıkları gibi ibadetlerinin gereğini yerine getirme konusunda bir sorun yaşamadıklarını aktaran Alpaya, ümmet gaflete düştüğü için işgal edilen Kudüs’ün 88 yıllık esaretine son verip hürriyetine kavuşturmak ve gaflet uykusundan uyandırmak Selahaddin-i Eyyübi’ye nasip olduğunu hatırlattı.

Alpaya, şunları kaydetti:

"Bu yıl itibari ile Miraç gecesinin bulunduğu Receb ayının son haftası İslam âleminde ‘Dünya Kudüs Haftası’ olarak anılacaktır. Beyt-ül Makdis’in işgal altında olduğunu unutturmamak ve onun özgürlüğü için verilen mücadeleyi diri tutmak adına önümüzdeki yıllarda da ‘Dünya Kudüs Haftası’nı inşaallah kutlamaya devam edeceğiz. Kudüs’ün özgürlüğü için yapılan her çalışmayı, aynı zamanda ümmetin birlik ve beraberliğinin sağlanması için atılmış bir adım olarak görüyoruz."

AdminAdmin