YEREL
Giriş Tarihi : 19-12-2022 21:07   Güncelleme : 19-12-2022 21:32

HÜDA PAR Solhan'a yapılan hizmetleri yetersiz buldu

Çeşitli ziyaretlerde üzere Bingöl'ün Solhan ilçesine giden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, ilçeye yapılan hizmetlerin yetersiz ve eksik olduğunu belirtti.

HÜDA PAR Solhan'a yapılan hizmetleri yetersiz buldu

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet, Solhan’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlçedeki iş yerlerini gezen Alpaya, esnaf ile sohbet etti, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Alpaya, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, Solhan’a yapılan hizmetlerin yetersiz olduğunu, ilçe esnafı ve halkının yapılan hizmetlerden verim alamadıklarını ve ilçe merkezinde de ulaşımda güçlük yaşandığını gözlemlediklerini bildirdi.

Diyanet Vakfı'nın, mülkiyetindeki dükkân kiralarına uygulamak istediği zammın yürürlükte olan yüzde 25 artış kuralına aykırı olduğunu vurgulayan Alpaya, ilçedeki yol yenileme çalışmasında emniyet ve park şeridinin olmaması ve Diyanet Vakfı’na ait ilçede bulunan iş yerlerine yüzde 71 zam oranının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Alpaya, Solhan’ın Arakonak beldesine de doğal gaz verilmesi gerektiğini belirterek, ”Solhan esnafını dinledik, yolda yeteri kadar kavşak yok, yolun şehir geçişinin BSK asfalt yapılması güzel ve bu yapılması gereken bir hizmet. Ancak bu hizmet yapılırken sanki tamamen maliyetten kaçarak güvenlik ve park şeridi düşünülmemiş. Şehir içinde bir kavşak yapılmış, belediye kavşağı ise iptal edilmiş. Bir yangın afetinde itfaiye aracının çıkışı bile düşünülmemiş. Burada ilçenin güneyinden doğu, batı güzergahı olmak üzere yeni bir çevre yapılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Yüzde 71 zam oranı kabul edilemez”

Diyanet Vakfı’nın gerek Bingöl’de gerekse Solhan’da işyerlerine yapacağı yüzde 71 zam oranının kabul edilemez olduğunu belirten Alpaya, Ulu Cami esnafını ziyaret ederken ekonomik kriz içinde bulunan esnafın kiracısı olduğu vakıf tarafından kiralara yüzde 71 oranında yeni yılda zam yapılacağına dair ihtar edildiği, bu durumun iş yapamayan esnaf için ciddi bir yük olacağı, devletin kira artışı için belirlediği yüzde 25 artış oranına vakfın ve devletin resmi kurumlarının uyması gerektiğini vurguladı.

AdminAdmin