EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-12-2021 17:58   Güncelleme : 28-12-2021 18:42

Hesarek Kayak Merkezi sezona 'merhaba' dedi

Bingöl'ün yükselen değeri, kış turizminin gözde adresi olan Hesarek Kayak Merkezi, 2021-2022 kış sezonu açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Jandarma, kayakçı ve paraşütçülerin yaptığı gösteriler, kayak severlere güzel anlar yaşattı.

Hesarek Kayak Merkezi sezona 'merhaba' dedi

Bingöl merkeze 34 kilometre mesafedeki  Dikme köyünde bulunan Bingöl Hesarek Kayak Merkezi, düzenlenen törenle 2021-2022 kış sezonuna "merhaba" dedi.

Bingöl Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'nce işletilen Hesarek Kayak Merkezi'nde düzenlenen törene, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Vali Kadir Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve vatandaşlar katıldı.

Dağın kuzey yamacında yer alması nedeniyle Türkiye'nin en uzun sezonlu kayak tesislerinden biri olan merkezde, biri bin 600 metre uzunluğunda 4 pist ve 70 yatak kapasiteli otel yer alıyor.

Kayakseverlere gece kayak yapma imkanı da sunan merkezin açılışında jandarma ve sporcular, zirveden kar motorlarıyla ve kayak yaparak ellerinde Türk bayraklarıyla gösteri yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz,  törende yaptığı konuşmada, Hesarek Kayak Tesislerinin gerçekten son derece güzel ve kıymetli olduğunu söyledi.

İlk yaptıklarında tesisin bu kadar ilgi göreceğini beklemediklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çok çeşitli ve çevre illerden ziyaretçilerimiz geliyor. Artık bölgesel bir kayak merkezi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu tür tesisler huzur ve güven ortamında gelişiyor ve bu noktalara geliyor. Bir zamanlar maalesef farklı bir imajı vardı. Şu anda huzur ve güven ortamının pekiştiği bir ortamda gençlerimiz, çocuklarımız, öğrencilerimiz ve her yaştan insanımız rahat bir şekilde gelip, sporunu yapıp sosyal hayatını zenginleştiriyor. İşte bu huzur ve güven ortamında hem sosyal hayatımız bunlarla zenginleşecek hem de yeni istihdam imkanları oluşmuş olacak."

AdminAdmin