EKONOMİ
Giriş Tarihi : 18-02-2021 14:37   Güncelleme : 18-02-2021 14:37

Gübre desteği çiftçileri sevindirdi

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Karaarslan, döviz kurunu bahane ederek artış yapan firmalara da indirim çağrısı yaptı.

Gübre desteği çiftçileri sevindirdi

BNH - Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gübre desteklerinin iki katına çıkarıldığı açıklamasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Karaarslan, yaptığı açıklamada, artan maliyetler nedeniyle sorunlar yaşadıkları bir dönemde desteklemenin büyük oranda artmasının üreticiyi rahatlattığını belirterek üreticiler olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ifade etti.
Gübre desteklemesinin 2 kat artmasının çiftçiye "can suyu" olduğunu söyleyen Karaarslan, Bingöl’ün son dönemlerde silajlık mısır ve yonca üretim merkezi haline geldiğine dikkat çekti.

Karaarslan, şunları kaydetti:

"Zorlu şartlar altında fedakarca üretime devam eden çiftçimize büyük bir destek açıklandı. Bir yandan salgın şartları diğer yandan artan üretim maliyetleri, mazot fiyatları derken gübre desteğinde yüzde 100 artış ilaç gibi geldi. Adeta can suyu oldu çiftçimize. Bu desteğin bize sunulmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye çok teşekkür ederiz."
Yüksek döviz kurunu bahane ederek gübre fiyatlarına zam yapan firmaların kurun düşmesine rağmen fiyatları düşürmediğini görüldüğüne işaret eden Karaarslan, bunlara yönelik denetim yapılması gerektiğini aktardı.

AdminAdmin