GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-09-2021 15:58   Güncelleme : 01-09-2021 15:58

Genç'te çocuklara atık bilinci aşılanacak

Genç Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye Belediyeler (TBB) tarafından sıfır atık ödülüne layık görülen "Atıksız Nesil Yaşanabilir Dünya projesi" hayata geçirildi. Proje ile ilçedeki çocuklara atık bilinci oluşturmak etkinlikler düzenlenecek

Genç'te çocuklara atık bilinci aşılanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Genç Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından da ödüle layık görülen "Atıksız Nesil Yaşanabilir Dünya projesi" hayata geçirildi.

Proje kapsamında ilçedeki 5 ilkokulda sıfır atık materyalleri kuruldu. Proje ile çocuklara atık bilinci oluşturulması amaçlanıyor.

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, yaptığı açıklamada, amaçlarının atık bilinci oluşturarak israfın önlenmesine katkıda bulunmak olduğunu bildirdi.

İlçede hedeflerinin sıfır atık olduğunu anlatan Dirik, "TBB tarafından 'sıfır atık' ödülüne layık görülen ve maddi olarak desteklenen, çocuklara atık bilincini oluşturmak amacıyla 'Atıksız Nesil Yaşanabilir Dünya Projemizi' ilçemizde bulunan 5 ilkokulumuzda hayata geçiriyoruz. İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesini sağlamayı hedefliyoruz. İlçemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

 

Haber: Murat Gökçe / Gencinsesi Gazetesi

AdminAdmin