GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-09-2021 18:39   Güncelleme : 02-09-2021 18:39

Belediye el attı! DSİ Parkı yeniden düzenleniyor!

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın vaatleri arasında yer alan DSİ Parkı ve mesire alanının yeniden düzenlenerek halkın hizmetine sunulması için çalışma başlatıldı. DSİ Parkı, doğal yapısı korunarak yeni bir çehreye kavuşturulacak

Belediye el attı! DSİ Parkı yeniden düzenleniyor!

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ihale süreci tamamlanarak yapımına başlanılan Devlet Su İşleri (DSİ) Parkı’nda incelemelerde bulundu. 

Yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Arıkan, ihale kapsamında inşa edilecek müştemilat, kent mobilya grupları ile çocuk oyun alanlarını tek tek inceledi.

Başkan Arıkan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandır metruk halde bırakılan DSİ Parkı’nın 250 iş gününde tamamlanacağını müjdeledi.

DSİ Parkı Projenin 2 milyon 540 bin TL yatırımla gerçekleştirileceğini açıklayan Arıkan, "Projedeki çalışmaların tamamlanmasıyla Bingöllümüz 60 bin metrekarelik mesire alanına da kavuşaca. Doğal yapısıyla muazzam bir görüntüye sahip parkımızı yeniden düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz. Sahip olduğu alan ve konumuyla ilimizin en büyük yeşil alan olma özelliğini taşıyan parkımız, hem vatandaşlarımıza nefes aldıracak hem de birçok sosyal etkinliğe ev sahipliği yapacak." diye konuştu.

Başkan Arıkan, zamanla kullanılmaz hale gelen, yıkılan, yakılan, yıpranan tüm müştemilatların yeniden yapılacağını belirterek, parkın yeni görüntüsü ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte vatandaşın hizmetine sunulacağını aktardı 

Toplam 47 kalem park imalatının yapılacağını belirten Arıkan, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Parkımız; peyzaj düzenleme, idari bina, otopark alanı, bay-bayan mescit, emzirme odaları, bay-bayan WC’ler, oyun grupları, oturma grupları, açık spor alanları, dekoratif aydınlatma sistemleri, barbekü alanları ve yürüyüş yollarıyla muazzam bir alana dönüşecek. İlimizde yeşil bir projenin daha hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Parkımızın ilimize, vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Başkan Arıkan, vatandaşlara yeşil alanların korunması ve sahiplenilmesi konusunda çağrıda bulunarak, yeşil alanların korunmasından vatandaşlara büyük görevler düşütüğünü vurguladı.

 Her kesimin ortak kullanım alanı olan yeşil alanları bütünüyle korumak, gelecek kuşaklara yeşil bir dünya bırakmak için elbirliğiyle doğaya sahip çıkılması gerektiğini savunan Arıkan, "Tüm vatandaşlarımızdan beklentim şudur; yeşil alan ve parklara verilen tahribatlar karşısında sessiz kalmayın." dedi.

AdminAdmin