EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-11-2022 16:09

Genç MYO'da "Kariyer Planlamasının Önemi" konulu seminer

Bingöl Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Genç Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen seminerde, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Alkayış, öğrencilere "Kariyer Planlamasının Önemi"ni aktardı.

Genç MYO'da

Bingöl Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Genç Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO, "Kariyer Planlamasının Önemi" konulu seminer düzenlendi.

Dr. Öğretim Üyesi Alkayış, öğrencilere verdiği seminerde, kariyer planlamada, kişinin akademik alanda edindiği bilgilerle geleceğini tasarlamasının önemine değindi.

Özellikle günümüz çalışma dünyasında bazı kişilerin; meslek seçimi yaptıktan sonraki süreçte mevcut mesleklerini benimsemeyip seçtiği mesleği bırakarak, farklı meslek arayışlarına girdiğini hatırlatan Alkayıış, "Bu durum da bireyin hem maddi hem de manevi durumunu doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple, iş hayatında benzer durumlarla karşılaşmamak ve çalışma sahasındaki profesyonellik adına kariyer tedbirleri önceden yerinde ve zamanında alınmalıdır." dedi.

Dr. Alkayış, bireyin, kariyer planlamaya başlamadan önce bu alanda neler yapacağını ve ulaşmak istediği hedefleri konusunda bazı kararları netleştirmesinin önemli olduğunu vurguladı.

"Aynı zamanda yapacağı planlamadaki başarıya ne kadar sürede ulaşacağını, yakın ve uzak hedeflerini doğru belirlemelidir." diyen Alkayış, şöyle devam etti:

"Hedeflerini belirledikten sonra bu hedeflere varma konusunda zaman zaman bazı engellerle karşılaşılabileceğini hesaba almalıdır. Ancak bu engeller karşısında kişi asla pes etmemeli, kariyer hedefi ve başarısı için gerekli durumlarda mutlaka A planı dışında B ve C gibi planlar önceden yapılmalıdır. Yapılan bu planlamalarla birlikte göz önünde bulundurulması gereken bir diğer konu ise, kişinin ilgi ve yetenekleriyle birlikte güçlü ve zayıf yönlerini de keşfetmesidir. Bu nedenle kişi yapabildiği kadarıyla kendisini objektif bir şekilde değerlendirmek ve sağlıklı bir tespit yapmak zorundadır."

Bingöl Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Kariyer Planlamasının Önemi" konusunda bilgilendirme ve farkındalık yaratmak adına konferanslara devam edileceği bildirildi.

AdminAdmin