GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-11-2022 16:31

"Personel eksikliği vatandaşı mağdur ediyor" haberimize açıklama

Sitemizde 12 Ekim 2022'de "Personel eksikliği vatandaşı mağdur ediyor" başlığıyla yayınlanan haberde, Tapu Müdürlüğünde tek memurun çalışması nedeniyle uzun kuyruk oluşturduğu ve vatandaşların mağdur edildiği iddiaları üzerine kurumdan açıklama geldi. Duyarlılıklarından dolayı kuruma teşekkür ederiz.

 Sitemizde 12 Ekim 2022'de "Personel eksikliği vatandaşı mağdur ediyor" başlığıyla yayınlanan habere konu olan Tapu Müdürlüğünden açıklama geldi.

Haberimizin sonraki aşamalarında ilgili kurumun yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, Dünya ve Ülkemizin karşı karşıya kaldığı COVİD-19 sürecinin başlangıcı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak gelişen teknolojik imkanlardan faydalanarak hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın kullanımına sunulan WEB-TAPU uygulaması ile Müdürlüklerimizde başvuru biriminin yoğunluğunun büyük oranda minimum düzeye indirildiği ve sıra bekleme uğraşısının sona erdiği, başvuru birimine sadece web-tapu uygulamasından başvuru yapamayan vatandaşlarımızın randevu alarak belirtilen randevu tarihi ve saatinde hazır bulunan randevulu vatandaşlarımız çağrılarak taleplerinin alındığı aktarılmıştır.

TKGM’ye bağlı Müdürlüklerimiz; gruplandırma sistemine göre ayrılmış olup başvuru biriminde personel bulunması ve sürecin nasıl işleyeceği konusunda 2022/4 sayılı genelgemizde belirtildiği, işleyiş Tapu Müdürlerinin gözetimi ve talimatıyla yönetilmektedir.
Ayrıca vatandaşlarımıza Web-Tapu uygulamasının daha çok kullanılması için gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler TKGM projeleri adı altında Genel müdürlüğümüz internet sayfasında eğitici uygulama videolarıyla kamuoyu ile paylaşılıp personenellerimizce pratikte de bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılmaktadır. Yukarıda bahsi geçen haber kamuoyuna sunulduğundan Müdürlüğümüzce cevap gereği duyulmuştur.
Gelişen teknolojinin dayattığı koşullar paralelinde müdürlüklerimiz de randevusuz hiçbir iş ve işlem yapılmayarak hayatı kolaylaştırmak adına TKGM olarak ALO181, WEB-TAPU ve E-RANDEVU sistemi ile vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. E-Randevu sistemi: sadece randevu alınarak ilgili tapu müdürlüklerinde vatandaşların randevu aldığı tarih ve saate hazır bulunmaları halinde taleplerini yapabilmektedirler.
ALO 181: TKGM ye bağlı tüm müdürlüklerin adına müşteri hizmetleri görevini üstlendiği, talepte bulunamayan vatandaşlarımızın beyanları esas alınarak başvuru alabildikleri, ayrıca vatandaşlarımızın talep,  şikayet ve memnuniyetlerini alarak randevu verilebilmektedir.
Web-Tapu:  uygulamamız E-Devlet üzeriden kullanıcı adı ve şifre ile girişle yönlendirici aşamalarla bilgi ve belgeler desteğinde vatandaşlarımızın kendi adına kayıtlı taşınmazlarıntüm tapu işlemleri için 7/24 beklemeksizin talep yapabildikleri ve talepleri aynı anda ilgili tapu müdürlüğü sistemine kayıtla personellere sırası ile işlemlerin yapılabilmesi için otomatik havale sistemi ile havale edilerek sonuçlandırıldığı bildirilmiştir."

Sonuç itibarıyla paydaş sahibi yoğun iş ve işlemleri hukuki hassasiyet gerektiren bu güzide ve köklü kurumumuzun işleyişinin farkındalığından haberdar edici açıklamalarıyla konuya açıklık getirerek yanlış anlaşılmadan  kaynaklı haberimizden dolayı Bingöl Tapu Müdürlüğümüz çalışanları ve yöneticilerinden özür dileyerek sorumluluğundaki taşınmazları Devlet güvencesi altında mevcudiyetini güncelleyerek muhafaza etme hizmetlerinden ötürü kendilerine teşekkür ederiz."

BİNGÖL NET HABER

AdminAdmin