GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-08-2021 16:46   Güncelleme : 25-08-2021 16:54

Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü kutlanıyor

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Ekinci, mesajında, 950 yıl önce Sultan Alparslan liderliğindeki şanlı ordunun, kendisinden dört kat daha kalabalık Bizans ordusunu yenerek, Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açtığını ve burayı ebedi vatan kıldığını ifade etti

Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü kutlanıyor

Vali Ekinci'nin, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle:

"Bugün, Sultan Alparslan liderliğindeki İslam Ordusu’nun, Bizans ordusu karşısında elde ettiği kahramanlık destanı Malazgirt Zaferi’nin 950’inci yılını kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Malazgirt Savaşı, aziz milletimizin kaderini değiştiren en şanlı zaferlerimizden birisidir. 26 Ağustos 1071’de şehit olmayı göze almış ve bu yolda ant içmiş Sultan Alparslan liderliğindeki şanlı ordumuz, kendisinden dört kat daha kalabalık Bizans ordusunu yenerek, Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açmış ve burayı ebedi vatan kılmıştır.

Sultan Alpaslan’ın ‘Askerlerim! Şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun. O zaman ruhum göklere çıkacaktır’ Sözünün manevi ikliminde elde edilen Malazgirt Zaferi, milletimize yeni bir yurt, yeni bir tarih hazırlamasının yanında, dünya tarihinde de bir dönüm noktası olmuştur.

Malazgirt Zaferi’yle, Bizans’ın baskı, zorlama, sömürü ve adaletsizliğe dayalı yönetim anlayışına Anadolu topraklarında son verilmiş, Sultan Alparslan ve silah arkadaşlarının üstün cesaret ve kahramanlıkları, ilim ve irfan geleneğiyle büyük bir medeniyetin temelleri atılmış, bu coğrafyadaki halklara İslam kültür ve medeniyeti ile yürüyen milletimizin kadim zamanlara dayanan adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışı gösterilmiştir.

Sultan Alparslan’ın adaleti, merhameti ve hoşgörüsü bu topraklardaki yaklaşık bin yıllık birlik ve beraberliğimizin, dostluk ve kardeşliğimizin, barış ve huzurun temelini oluşturmuştur. Bugün milletimiz aynı inanç ve kararlılıkla yüce değerlerine sahip çıkmakta, geçmişinden daha görkemli bir geleceğe ulaşmak için el ele, gönül gönüle hep birlikte çalışmaktadır.

Malazgirt Zaferi ruhu, üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen milletimizin sinesinde ilk günkü gibi hala dipdiridir; o ruh istikbalimizin, bağımsızlığımızın ve aydınlık yarınlarımızın teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Malazgirt Zaferi’nin 950’inci yıldönümünde Anadolu’yu bizlere ebedi vatan kılan Sultan Alparslan’ı ve ordusunda bulunan askerlerimizin her birini rahmetle yad ediyorum. Bin yıldır bu toprakları vatanımız kılmak için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize, gazilerimize, kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

‘26 Ağustos Malazgirt Zaferi’ kutlu olsun."

AdminAdmin