EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-06-2021 16:08   Güncelleme : 01-06-2021 16:08

FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya’da yapıldı

Toplantıya, kurul üyerleri Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu, Elazığ İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Bozkurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya’da yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya’da yapıldı.

Toplantıya, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu, Elazığ İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Bozkurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Dönem Başkanı Elazığ Valisi Erkaya Yırık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada,  Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2020 yılı Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Malatya’’da bir arada olduklarını söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkili olan Kovid-19 pandemisine yönelik devletin aldığı önlemler ve aşılanmaların artmasıyla olumlu gelişmeleri de beraberinde getirdiğini anlatan Vali Yırık, şunları kaydetti:

"Hastalığın etkisinin azalmasında aşılanmanın ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görüyoruz. Aşılanma oranları bakımından dünyadaki önemli ülkeler arasında yer alıyoruz. İnşallah yapılan anlaşmalar sonrası gelen ve gelecek olan aşılar ve ülkemizin de geliştirmeye çalıştığı ve Faz-2 çalışmalarına geçilen yerli aşımızın da uygulanmasıyla Pandemiyi hep birlikte geride bırakacağız. Bu süre zarfında sırası gelen herkesin aşısını yaptırmasını ve devletimizin aldığı önlemlere uymalarını değerli vatandaşlarımızdan istirham ediyorum."

AdminAdmin