EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-03-2021 12:35   Güncelleme : 09-03-2021 12:57

FKA Yönetim Kurulu Bingöl'de toplandı

FKA Yönetim Kurulu Bingöl'de toplandı

BNH - Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu 2021 Yılı Mart Ayı Toplantısı Bingöl’de gerçekleştirildi.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, FKA Dönem Başkanı Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Malatya Valisi Aydın Baruş, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu, Elazığ İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Basatemur, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2021 Yılı Mart ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Bingöl’de bulunduklarını belirtti.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan askerlerimize de acil şifalar dileyen Valı Yırık, "Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de kış aylarının gelmesiyle birlikte artan COVID-19 pandemisi vakaları devletimizin aldığı önlemler ve aşılama takviminin başlamasıyla birlikte azalma eğilimine geçmiştir. Vatandaşlarımızın alınan tedbirlere uymaları ve aşılanma sayısının artmasıyla birlikte daha da iyi bir sürece girmiş olacağız." diye konuştu.

Valı Yırık, toplantıda, bölgenin yerel aktörlerinin kurumsallaşma ve teknik kapasite artışının sağlanması amacıyla tasarlanan ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak alanlarda etkinliği artırmak üzere danışmanlık ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmesi, hazırlanacak program ve projeler ile ulusal/uluslararası sertifika ve belgelendirme faaliyetlerine katkı sağlanması hedefiyle uygulanacak olan 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı Başvuru Rehberini değerlendireceklerini söyledi.

FKM'nin 2020 Yılı Faaliyet Raporunun da değerlendireceğini hatırlatan Vali Yırık, konuşmasın şöyle tamamladı:

"Toplantımızda Ajansın devam eden faaliyetleri ile ilgili konular ve diğer gündem maddeleri görüşülecek ve bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız. Toplantımızın ve kararlarımızın Ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

AdminAdmin