GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-09-2022 20:00   Güncelleme : 28-09-2022 20:19

Eski Muş yolu özel mülk olduğu gerekçesiyle trafiğe kapatıldı

Bingöl Genç Çevreyolundan kent merkezine bağlantı sağlayan iki yoldan biri olan ve eski Muş yolu olarak bilinen Kültür Mahallesi’ndeki Esen Caddesi’nin özel mülkten geçtiği gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Bazı sürücüler, engeli kaldırıp yoluna devam ediyor. Arazi sahibi ise tarlasının yolun geçtiği bölümün kamulaştırılmasını istiyor. Ayrıntılar haberimizde...

Eski Muş yolu özel mülk olduğu gerekçesiyle trafiğe kapatıldı

Bingöl Genç Çevreyolundan kent merkezine bağlantı sağlayan iki yoldan biri olan ve eski Muş yolu olarak bilinen Kültür Mahallesi’ndeki Esen Caddesi’nin özel mülkten geçtiği gerekçesiyle trafiğe kapatıldı.

Daha önce şehir çöplüğü yolu olarak da kullanılan yolun bir vatandaşın tapulu arazisinden geçtiği ileri sürüldü.

Yeni mezbaha yolu olarak bilinen ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı yolun geçtiği tarlanın sahibi, yıllardır yola müsaade ettiğini, tarlasında yolun geçtiği bölümün istimlak edilmesini istediği, bu yüzden de yolu “Özel mülktür” tabelası asarak trafiğe kapattı.

Çevre yolundan daha kestirme olduğu için bu yolu kullanarak Kültür Mahallesi’nden şehir merkezine ulaşmaya çalışan sürücüler ise zaman zaman engelli kaldırıp yoluna devam ediyor.

Yıllarca kullanılan yolun aniden trafiği kapatılması vatandaşlar arasında şaşkınlığa neden olurken, asıl imar yolunun yandaki tarladan geçtiği, zemini sağlam olmadığı için mevcut tarladan geçtiği belirtildi.

Çevre yolundan “Kent Merkezi” tabelası olmasına rağmen yolun trafiğe kapatılmasının o güzergahı kullanmak isteyen sürücüler, belediye ve arazi sahibi arasında ki anlaşmazlıktan dolayı yolun kapatıldığını bildirdi.

Sürücüler, “Sürekli aktif ve yoğun olarak kullanılan bu yolun kapatılması hem vatandaşı hem esnafı ziyadesiyle mağdur ediyor. Bu yol çekilmez çileye dönüşmeden önce lütfen taraflar arasında ki bu sorun çözülüp halkın mağduriyeti giderilsin. Farklı güzergahların kullanılması bizler için hem yol uzatmak hem zaman kaybı hem de fazla yakıt tüketimine sebep oluyor.” ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin