SİYASET
Giriş Tarihi : 09-04-2023 20:09

Eski Bakan Yılmaz'dan Bingöl halkına teşekkür

Bingöl'den 4, Diyarbakır'dan 1 dönem milletvekilliği yapan ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde aday olmayan eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Bana büyük bir siyasi destek sunan ve her zaman manevi desteğini aldığım Bingöl halkına şükran borçluyum."

Eski Bakan Yılmaz'dan Bingöl halkına teşekkür

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Kıymetli Bingöl halkı, değerli kardeşlerim, 

Devlet Planlama Teşkilatının çeşitli kademelerinde 18 yıl görev yaptıktan sonra; 2007 yılında Bingöl Milletvekili olarak başladığım siyasi hayatımda, 4’ü Bingöl, 1’i Diyarbakır olmak üzere 5 dönem görev yapmış bulunmaktayım. Ayrıca Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından atandığım Devlet ve Kalkınma Bakanlıkları, Başbakan Yardımcılığı, Genel Başkan Yardımcılıkları, Komisyon Başkanlıkları ile geçen uzun bir siyasi yaşamda çok farklı sorumluluklar üstlendim.

Üstlendiğim tüm görevlerde; kutlu bir siyasi hareket içinde, güçlü bir liderlik ile, birbirinden kıymetli yol ve çalışma arkadaşlarım ile halka hizmet etme imkanı veren Rabbime hamdolsun.

Onurla görev yaptığım bu süreçte, ülke ölçeğinde hizmetlerin yanı sıra, elimden geldiğince kamu ve özel kesim yatırımları ile yöremizin (özelde Bingöl, genelde Doğu ve Güneydoğu) kalkınmasına destek olma yönünde gayret ettim. Geriye bakınca Bingöl’de gördüğüm sayısız proje ve yatırımlar (Üniversite, hastahaneler ve okullar, Havalimanı, duble yollar, köprüler, kentsel dönüşümler, şehir ve kırsal altyapılar, kayak ve spor tesisleri, OSB ve KSS’ler, SÜTAŞ başta olmak üzere özel yatırımlar, vb) en büyük sevincimdir. Kalkınma Bakanı olarak kurulmasına imza attığım Kakınma Ajansı ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi, Bölgesel Teşvik Sistemi de anmaya değer kalıcı mekanizmalar olmuştur. 

Bir insan olarak yaptığım hatalar ve bıraktığım eksikler de mutlaka vardır. Benden sonra bu onurlu görevi üstlenenlerin çok daha fazla hizmeti çok daha az hata ve eksikle tamamlamasını temenni ederim.

Tüm bu sürede, seçimlerde ve sonrasında bana büyük bir siyasi destek sunan ve her zaman manevi desteğini aldığım Bingöl halkına şükran borçluyum.

Üstlendiğim siyasi görevlerde şahsıma güven duyan ve fırsat veren liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a gönülden teşekkürü bir borç bilirim. Az da olsa, bu desteğe ve güvene karşılık verebildiysem ne mutlu bana…

Birlikte görev yaptığım tüm yol arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Uyumlu bir şekilde, birlik içinde halka hizmet etmeye çalıştık. Diğer partilere ve siyasilere de düşman değil, rakip olarak baktım ve kişisel tartışmalara taraf olmamaya gayret ettim.

Üzerinde hakkım olanlar varsa hakkımı helal eder, helallik dilerim. Önümüzdeki günlerde tüm ilçelerimizi gezerek, mümkün olduğunca çok teşkilat ve STK ziyaretleri yaparak, duygularımı ve düşüncelerimi halkımız ile yüz yüze paylaşmaya çalışacağım.

Tarihi bir seçime gittiğimiz bu günlerde, sevgili Bingöl halkından son beklentim ve talebim Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Partiye daha güçlü bir destekle, her zamanki dik duruşlarını göstermeleridir. Aday olmadığım için, şimdi içim çok daha rahat bir şekilde bu desteği istiyorum. 

Taktir en güzel hakem olan aziz milletimizindir. Allah’a emanet olun."

AdminAdmin