SİYASET
Giriş Tarihi : 10-04-2023 13:20

Buyankara Yeniden Refah'tan aday oldu

Milliyetçi Hareket Partisi'ne aday adaylığı başvurusunda bulunan ve aday gösterilmeyen Mehmet Ziya Buyankara, son dakika Yeniden Refah Partisi'nden Bingöl Milletvekili adayı oldu.

Buyankara Yeniden Refah'tan aday oldu

Türkiye genelinde 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekili genel seçimleri için bütün partiler, aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirdi.

Listelerini seçim kuruluna bildiren partiler, listelerde yer alan isimleri de açıkladı.

Parti listelerinde yer alan isimler, genelde Bingöl kamuoyunda beklenen isimler oldu. Ancak MHP'ye aday adayı başvurusunda bulunan Mehmet Ziya Buyankara'da sürpriz yaşandı.

2019 Mahalli İdareler Seçiminde MHP'nin Bingöl Belediye Başkan Adayı olan Buyankara,  milletvekili seçimleri için de MHP'den aday adayı olmuştu.

Listede yer bulamayan Buyankara, Yeniden Refah Partisi'nden Bingöl 1. sıra adayı oldu.

 

Mehmet Ziya Buyankara kimdir?

Mehmet Ziya Buyankara 1952’de Bingöl’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl’de, yüksek öğrenimini ise Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümlerinde tamamladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 1986-1993 yılları arasında Bingöl Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak görev yaptı. 1993 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesinde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanı, Bakan Müşaviri görevlerinde bulundu. 2017 yılında emekli oldu. Buyankara, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AdminAdmin