EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-11-2023 12:06   Güncelleme : 04-11-2023 12:35

Dünya birincisi Bingöl balı, Türkiye ile buluşuyor

Yüksek rakımlardaki yaylalarda yetişen binbir çiçekten elde edilen dünya birincisi Bingöl balı, Tarım ve Kredi Kooperatifi aracılığıyla 81 ille ulaşıyor. Tarım ve Kredi Kooperatifi, aynı zamanda tescilli olan 435 ton Bingöl balını satın aldı. Bingöl'deki arıcılardan satın alınan balın yüklü olduğu kamyonlar, düzenlenen törenle Tarım ve Kredi Kooperatifi ana depolarına sevk edildi.

Dünya birincisi Bingöl balı, Türkiye ile buluşuyor

Dünya birincisi ve tescili Bingöl balı, Tarım ve Kredi Kooperatifi zincir marketlerinde satışa sunulacak.

Tarım Kredi Kooperatifi tarafından bu sezon Bingöl'deki arıcılardan 435 bin ton bal satın alındı. Toplanan bal, "Bal diyari Bingöl balı, Tarım ve Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Türkiye ile buluşuyor" sloganıyla kamyonlara yüklenerek, marketlere dağıtılmak üzere kooperatifin merkez depolarına sevk ediliyor.

Bingöllü arıcılardan toplanan balın yüklü olduğu kamyonun sevk edilmesi için tören düzenlendi.

Bingöl Tarım Kredi Kooperatifi Müüdrlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, İl Müdürü Suphi Çetkin, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba ve üreticiler katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, törende yaptığı konuşmada, TÜİK verilerine göre geçen yıl 160 bin kovandan 1489 ton bal elde edildiğini ifade ederek, Tarım Kredi Kooperatifinin bu yıl 435 ton yeni mahsül bal satın aldığını söyledi.

Tarım ve Kredi Kooperatifinin neredeyse Bingöl'de üretilen balın yüzde 40'nı satın aldığına dikkati çeken Vali Usta, "Bingöl bal üretiminde Türkiye'de 20'inci, kovan üretiminde de 15. sıradadır. Bal, ilimiz ekonomisi için önemli bir gelir kaynağıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bingölümüze, ülkemize hayırlı olsun. Kooperatifimizin bal alımı devam edecek. Bingöl için çalışmaya devam." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bal yüklü, Tarım ve Kredi Kooperatifi merkez demolarına uğurlandı.

AdminAdmin