EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-11-2021 18:24   Güncelleme : 18-11-2021 19:16

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bingöl Üniversitesi akademik yıl açılışına katıldı

Bingöl Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı açılış töreni yapıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bingöl Üniversitesi akademik yıl açılışına katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bingöl Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı açılış törenine katıldı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Prof. Erbaş, ilk olarak Bingöl Valiğini ziyaret ederek, Vali Kadir Ekinci ile bir süre görüştü. Prof. Erbaş, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, 2 gün sürecek Bingöl ziyareti boyunca çeşitli programlara katılacağını söyledi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen akademik yıl açılışına Prof. Erbaş'ın yanı sıra Vali Kadir Ekinci, İl protokolü, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açılışta yaptığı konuşmada, akademisyenler ve öğrencilerle buluşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, göreve geldiği günden beri il buluşmalarını 33'üncüsünü Bingöl'de gerçekleştirdklerini söyledi.

Konuşmasında İslam dininin öneminden bahseden Görmez, "Vahyin ilk asrından itibaren büyük bir ilmi inkişaf gerçekleştiren İslam toplumu, 7. yüzyıldan Rönesans'a kadar yaklaşık 7 asırlık bir zaman zarfında, bilimin bütün alanlarında insanlığın ufkunu aydınlatmış; teorik ve pratik boyutta ilmin öncüsü olmuştur. İnsanlık tarihinin ilim ve hikmet açısından en görkemli dönemi olan İslam medeniyetini anlamak oldukça önemli bir husustur. 7 kıtada İslam medeniyetinin çok güçlü izleri vardır." diye konuştu.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci de konuşmasına, kentin yükselen değerlerinden Bingöl Üniversitesinin 2021-2022 akademik yılı açılış törenine katılanlara "Hoş geldiniz diyor, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum." ifadeleriyle başladı.

Yeni akademik yılın öğrencilere, öğretim üyelerine, üniversiteye ve Bingöl' hayırlı olması temmenisinde bulunan Vali Ekinci, şunları söyledi:

"Malumunuz üniversiteler, akıl ve bilim rehberliğinde ‘bilgi’ üreten merkezlerdir. Üniversiteler, eşyanın tabiatını kavramada zihnimize boyut kazandıran, toplumun önünde yürüyen, yenilikçi yaklaşımlarla toplumsal sorunlara çözümler üreten, yolumuzu aydınlatan bilgi santralleridir.
Bilim evreninde her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı ve teknolojinin hızla ilerlediği bugünün dünyasında üniversiteler, çağın ruhunu yakalama yolculuğunda kilit rol üstlenen kurumlardır.
Bingöl üniversitemiz de kurulduğu 2007 yılından bu yana Bingöl’ün farklı alanlarda gelişimi, değişimi ve ilerlemesi açısından önemli görevler üstlenen, büyük katkılar sağlayan bir değerimizdir."

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitimin başlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, üniversite hakkında bilgi verdi.

Vali Ekinci ve Rektör Çabak, törende Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a besmele yazılı tablo hediye etti.

Prof. Erbaş ve Vali Ekinci, açılış ardından Rektör Çapak'ı makamında ziyaret etti, ardından Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ‘Tecvit Çalıştayı ve Din Görevlileri Buluşması'na katıldı.

 

 

AdminAdmin