YEREL
Giriş Tarihi : 28-02-2023 19:15

Depremzedeler yararına kermes

Bingöl'de eğitim öğretim faaliyeti yürüten Bingöl Doğa Koleji, öğrenci ve aileleri asrın felaketinden etkilenen vatandaşlar için yardım kermesi düzenledi. Kermes geliri, deprem bölgesinde yaşayan ve Bingöl'e gelen depremzede çocuklar yararına kullanılacak.

Depremzedeler yararına kermes

Bingöl Doğa Koleji öğrencileri ve aileleri depremzedeler için kermes düzenledi.

Genç yolundaki okul binasında düzenlenen kermeste,  öğretmen, öğrenci ve aillerinin evde hazırladıkları gıda ürünleri satışa sunuldu.

Okul Müdürü Abdurrahman Dengeşik, deprem bölgesinde büyük sorunlarla boğuşan afetzedelerin acılarını paylaşmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Asrın felaketinde yakınlarını kaybeden herkese baş sağlığı dileyen Dengeşik, şunları kaydetti:

"Böylesi zorlu bir dönemde Bingöl Doğa ailesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalıştık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ile bir araya gelerek, bu anlamlı kermesi düzenledik. Bu kermeste elde ettiğimiz geliri, depremden etkilenen ailelere, Bingöl ilimizde KYK yurtlarına yerleştirilen afetzede çocukların yaralarını bir nebze olsun sarmak amacıyla kullanacağız."

Dengeşik, kermesten elde edilecek gelir ve bağışların deprem bölgesinde yaşayan ve Bingöl'e yerleştirilen öğrenciler için kullanılacağını sözlerine ekledi.

AdminAdmin