GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-02-2023 19:40

Bingöllü ustalardan depremzedelere tatlı ikram

Bingöllü ustalar, deprem bölgesinde kurulan tezgahlarda depremzedelere döner ve tatlı ikramında bulundu.

Bingöllü ustalardan depremzedelere tatlı ikram

Bingöllü Haberleri">Bingöllü ustalar tarafından Kahramanmaraş’ta depremzedelere döner ve sıcak halka tatlı ikramı yapıldı
Umut Kervanı Vakfı Kahramanmaraş aş evinde depremzedelere döner ve sıcak tatlı ikramında bulundu.

Kahramanmaraş’ta bulunan Umut Kervanı Vakfına ait aş evinde buluşan Bingöllü döner ve tatlı ustaları,  depremzedeler için döner ve tatlı yaptı.

Umut Kervanı Bingöl, Kahramanmaraş’ta bulunan Umut Kervanı Vakfına ait aş evinde depremzedelere ekmek arası döner ve sıcak halka tatlı ikramında bulundu.
Depremzedelerin ilgisini, çeken ikramda üç farklı döner tezgâhı kuruldu. Aş evi önünde kurulan sıcak halka tatlı dökümü ise depremzedeleri bir nebze de olsa sevindirdi. 
Geçmişte döner ustalığı da yapmış olan Sağlık personeli Hakan Arpa, deprem dolayısıyla herkese geçmiş olsun dileğinde bulunarak, vefat edenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı, yaralılara da şifa diledi.

Arpa, "Sağlık personeliyim, boş zamanlarımda Umut Kervanı Vakfına yardımcı oluyorum. Geçen hafta Malatya ilimizde Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde döner ustası olduğum için döner ikramında bulunduk. Bu hafta da Kahramanmaraş’ta bulunduk. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Tatlı ustası Şefik Börü ise, “Umut Kervanı Bingöl olarak bugün Kahramanmaraş’ta aş evinde bugün nöbeti devraldık.” dedi.

HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanı ve Umut Kervanı gönüllüsü Doğan Gökalp, 21 kişilik bir ekiple Bingöl’den geldiklerini belirterek, "Menümüzde döner ve tatlı var. Öncesinde Malatya ve Adıyaman’da bu hizmeti sunduk." diye konuştu.

AdminAdmin