GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-10-2022 13:31

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Bingöl'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bingöl Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende Vali Kadir Ekinci, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bingöl'de de coşkuyla kutlandı.

Bingöl'de dün Atatürk Atını'na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, bugün Bingöl Valisi Kadir Ekinci'inin makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Daha sonra Bingöl Şehir Stadyumu'nda devam eden kutlama programında, Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan Vekili K. Albay Necdet Durak ve Belediye Başkan Vekili M. Sait Kolak, törene katılan grupların ve halkın bayramını kutladı.

İstiklal Marşı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Kadir Ekinci, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Vali Ekinci, "Bugün, milletimizin karakterine ve geleneklerine en uygun idare biçimi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, ‘Cumhuriyet Bayramı’ temalı şiir ve kompozisyonları okudu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen ‘Cumhuriyet’ konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Program, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Atletizm, Karate ve Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Halk Oyunları gösterisi ile sona erdi.

AdminAdmin