KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-12-2022 23:22   Güncelleme : 11-12-2022 00:20

Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Korkutata, Bingöl Tanıtım Günleri'nde

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Müşaviri Zeki korkutata, İstanbul'da devam eden Bingöl Tanıtım Günleri'ne katıldı. Bingöl Tanıtım Günleri'nin üçüncü gününde Bingöl'ün "Keke"si Servet Kocakaya, konser verdi.

Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Korkutata, Bingöl Tanıtım Günleri'nde

Bingöl’ün tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri'ne katılmak üzere İstanbul'a gelen Korkutata, Maltepe Etkinlik Alanı'ndaki standları gezerek, ilgililerden bilgi aldı.

İlk olarak Bingöl Valiliği standını gezen Korkutata, Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç ile bir süre sohbet etti.

Vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan Korkutata, daha sonra Bingöl Belediyesi standını ziyaret ederek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile bir süre sohbet etti.

Korkutata, daha sonra Bingöl Üniversitesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Adaklı Kaymakamlığı ve Belediyesi, Genç Kaymakamlığı ve Belediyesi, Karlıova Kaymakamlığı ve Belediyesi, Kiğı Kaymakamlığı ve Belediyesi, Solhan Kaymakamlığı ve Belediyesi, Yayladere Kaymakamlığı ve Belediyesi ile diğer kurumların standını gezdi.

Bingöl esnafının açtığı Bingöl yöresi ürünlerin sergilendiği tezgahları da gezen Korkutata, satışlar hakkında bilgi aldı.
Esnafla sohbet eden Korkutata, şehirlerin gelişmesi ve kalkınması için tanıtım hizmetlerinin öneminden bahsetti.

Bingöl'ün değerlerinin tanıtıldığı etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Korkutata, "Kurumların stanlarını ve esnaf tezgahlarını gezdim. Bingöl'ün yemek kültüründen, turizm değerlerine kadar çok iyi tanıtıldığına şahit oldum. İstanbul'da yaşayan ve memlektlerine gitme imkanı bulamayan hemşehrilerimiz için büyük bir fırsat. Ayrıca burada amaç sadece İstanbul'daki Bingöllüler de değil bütün insanlara ulaşmaktır. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bingöl Tanıtım Günleri'nde üçüncü gün

Mutfak lezzetlerinden, ilçelerine, turizm değerlerinden, tarihine kadar pek çok alanda Bingöl'ün tanıtımının yapıldığı programda üçüncü gün geri kaldı.
Sunuculuğunu ünlü sanatçı Abdurrahman Delen ve Özlem Demir'in yaptığı programın üçüncü günü, Karlıova İlçesi Tanıtımı ile başladı.
Grup 5K performansının ardından, Genç İlçesi Tanıtımı yapıldı. Sanatçı Murat Atan'ın konseriyle devam eden programda daha sonra Solhan İlçesi Tanıtımı gerçekleştirildi. Sanatçı Hivda Gökel konser verdi, Şairler Mehmet Emin Barslan ve Filat Yazıcı ise şiirler seslendirdi.
Daha sonra sahneye çıkan ses sanatçısı Avni Polat, söylediği Zazaca, Kürtçe ve Türkçe şarkılarla seyircileri coşturdu. Şarkılar eşliğine halay çeken vatandaşlar, gönüllerince eğlendi.

"Keke" Konseri

Programda son olarak alkışlarla sahneye çıkan Sanatçı Servet Kocakaya, kendine has yorumuyla seslendirdiği şarkılarla davetlileri mest etti.
Ahmet Kaya şarkılarını da seslendiren "keke" lakaplı Kocakaya, Bingöl yöresine has bir yemek adı olan Çirvila şarkısıyla hayranlarını coşturdu. Zaman zaman Kocakaya'ya eşlik eden davetliler, hareketli şarkılar eşliğinde halay çekti.

Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Bingöl Sosyal Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu işbirliği ile yapılan Bingöl Tanıtım Günleri yarın sonra eriyor.

Son günün programı ise şöyle:

11 ARALIK 2022 - PAZAR

12.00 - Yayladere İlçesi Tanıtımı
13.00 - Konser: Udi Servet Yazıcı
15.00 - Konser: KAYDER Kadın Sanatçılar Grubu
15.30 - Bingöl İl Tanıtımı
16.00 - Konser: Aysun Morsümbül
17.00 - Konser: Şiwan Serhad
18.00 - Ebuşun Halay Grubu
19.00 - Konser: Şewe Mişori/Bingöl Sanatçılar Grubu
20.00 - Konser: Cengiz Özsu
21.00 - Protokol Kapanışı

Haber: Abdullah Çelik - Veysi Zengin

AdminAdmin