KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-12-2022 22:00   Güncelleme : 14-12-2022 21:50

İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri sona erdi

İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen ve 4 gün süren Bingöl Tanıtım Günleri, sona erdi. Ünlü sanatçı Abdurrahman Delen ve Özlem Demir'in sunuculuğunu yaptığı programın finalinde Bingöl merkez ilçenin tanıtımı yapıldı. İstanbul'da yaşayan Bingöllüler, 4 gün memleketi yaşadı. Dolu dolu geçen etkinlikte, alış verişler yapıldı, halaylar çekildi, konserler izlendi.

İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri sona erdi

Bingöl’ün tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması amacıyla İstanbul Maltepe'de düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri, sona erdi.

Sunuculuğunu ünlü sanatçı Abdurrahman Delen ve Özlem Demir'in yaptığı Bingöl Tanıtım Günlerinin bugünkü programı,  Yayladere İlçesi Tanıtımı ile başladı. Udi Servet Yazıcı'nın konseriyle devam eden programda, KAYDER Kadın Sanatçılar Grubu performans sergiledi.

Maltepe etkinlik alanında 4 gün süren ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin ikinci bölümünde Bingöl merkez ilçenin tanıtımı yapıldı.

Bingöl tanıtım filmi gösterimin ardından konuşan Bingöl Vali Vekili Muhammed Deniz Kılınç, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Kılınç, "Bingöl insanımız mütevazi çalışkan. Burada bir araya gelerek birlikte halaylar çektik. Hep birlikte eğlendik. Aslında bugün belki düğünümüz, belki bayramımız. Kardeşliğin pekiştiği herkesin kucaklaştığı birgün. Bingöl Tanıtım Günlerinin düzenlenmesinde ve burada bulunmamıza vesile olan başta Sayın Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz beye, Sayın Valimiz Kadir Ekinci'ye, Bingöl Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan beye, Milletvekilimiz sayın Feyzi Berdibek beye, kaymakam ve belediye başkanlarımıza, program komitesine, katılanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bir dahaki sefere daha iyi daha güzel günler ve tanıtım programı düzenleyeceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da programın 4 gününde olduklarını hatılrtarak son iki günün çok yoğun geçtiğini söyledi.

İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin alana akın akın gelerek etkinliğe yoğun ilgi gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arıkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gerçekten çocuğuyla, ailesiyle, eşiyle, dostuyla buraya gelen bütün hemşehlerime yürekten teşekkür ediyorum. Katılımınız, katkınız için teşekkür ediyorum. Sizlerle buluşmak çok güzel. Siz değerli hemşehrilerimizle 4 gün boyunca hasret giderdik. İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimiz ile uzun zamandır birbirilerini görmeyen akraba, eş, dost ve heöşehrilerimizi bu etkinlik sayesinde bir araya geldiler, hasret giderdiler. Bingöl'den gelen kardeşlerini, ürünlerini gördüler, stantlarımızı ziyaret ettiler. İnsanlarımızın buraya akın etmesi bizi çok mutlu etmiştir. Bu katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum."

Başkan Arıkan, Bingöl'de yürüttükleri projeler hakkında da bilgi vererek, "Birlik beraberliğimiz herşeyden daha önemli. Biz hiçbir zaman şu görüşün şu görüşün savunucusu olmadık. Bingöl Belediyesi olarak bir her görüşten insanın belediye başkanıyız." dedi.

Toplum Gönüllüsü Semiramis Kararslan da etkinlikte duygusal bir konuşma yaparak, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Organizasyonun Komitesi Üyelerinden Bingöl İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BİNYAD) Başkanı Çetin Artan, Semiramis Karaaslan'a plaket verdi.

Bingöl Vali Vekili Muhammed Deniz Kılınç da, katkılarından dolayı BİNSİAD Başkanı İş İnsanı Nezir Alkan'a plaket verdi.

Buradaki program,  Aysun Morsümbül, Şiwan Serhad, Şewe Mişori/Bingöl Sanatçılar Grubu ve Cengiz Özsu konseri ve Ebuşun Halay Grubu performans sergiledi.

Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Bingöl Sosyal Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu işbirliği ile yapılan Bingöl Tantım Günleri, kurum stanlarının yer aldığı alanda vatandaşların davul zurna eşliğinde halay çekmesiyle sona erdi.

Bu arada Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Türkmen de etkinlik alanına gelerek, stantları dolaştı.

Haber: Abdullah Çelik - Veysi Zengin

AdminAdmin