KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-07-2021 23:52   Güncelleme : 20-07-2021 11:17

Çocuk gelişimi eğitmenliğinden "doğum" fotoğrafçılığına

Bingöl'de çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda eğitim verirken, fotoğrafçılığa ilgi duyan Gülsüm Öney, kendi işini kurarak doğum fotoğraflarını çekmeye başladı

Çocuk gelişimi eğitmenliğinden

Fotoğrafçılık, stüdyo fotoğrafçılı, sokak fotoğrafçılığı, sünnet, nişan ve düğün törenleri, iç mekan, dış mekan derken son dönemde bu alanlara doğum ve bebek fotoğrafçılığı da eklendi.

Doğum hazırlıkları yapan anne adaylarının vazgeçilmezleri arasına giren bu yeni fotoğraf türünde, bebeklerinin dünyaya ilk gözlerini açması heyecanını unutulmaz kılmak isteyen anne-babalar “bebek hikayelerini” aile albümlerinin en özel köşesinde saklayabilmek için doğum fotoğrafçılarına başvuruyor.

Ailenin mahremiyeti açısından bu alanda özellikle kadın fotoğrafçılar tercih ediliyor.

Bingöl'de bu boşluğu doldurmak için harekete geçen Gülsüm Öney, bebek sahibi olmanının heyecanını yaşayan çiftlerin sevincine makinesiyle ortak olmaya başladı.

Çocuk gelişimi eğitmenliği yaparken fotoğrafçılığa ilgi duyduğunu anlatan Öney, gerekli eğitimleri aldıktan sonra profesyonel olarak hamile, bebek, yeni doğan ve özel gün fotoğrafçısı olarak da çalışmaya başladığını belirtti.

Öney, şunları kaydetti:
"8 yildir çocuk gelişimi ve eğitimi eğitmenliğini yapmaktayım. Çocuk gelişimi öğretmenliğinden fotoğrafçılığa doğru gerekli eğitimleri aldıktan sonra yenidoğan, çocuk, hamile, özel gün fotografcılığına yöneldim. Çocuklara olan sevgimi farklı bir boyuta taşıdım. İşimi mutlulukla yapıyorum, memleketime hizmet etmekten gurur duyuyorum. Ayrıca, bebek bekleyen çiftlerin heyecanlarina ortak olmak büyük mutluluk veriyor. Mutlulukla çekiyorum ölümsüz anılarını."

Doğum ve bebek çekimleri hakkında detaylı bilgi almak isteyenlerin gönül rahatlığıyla kendisine ulaşabileceklerini anlatan Öney, anılar biriktirmek isteyen ailelere hizmet vermekten mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.
Öney, ayrıca çektiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarında da paylaşmayı ihmal etmiyor.

AdminAdmin