GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-07-2021 14:06   Güncelleme : 29-07-2021 15:17

Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi Projesi heyecanlandırıyor

Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan Türkiye'nin ilk "Millet Vadisi" projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 22 Eylül 2021 tarihinde saat 14.30’da ihaleye çıkarılıyor.

Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi Projesi heyecanlandırıyor

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl kamuoyunun yakından takip ettiği Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi Projesi’nin eylül ayında ihaleye çıkarılacağını müjdeledi.

Başkan Arıkan, yaptığı açıklamada, Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ve sosyal donatılar inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdare Başkanlığı (TOKİ) tarafından 22 Eylül 2021 tarihinde ihale edileceğini belirterek, "Uzun uğraşlar sonucu nihai sonuca ulaştırdığımız proje, vadi üzerinde harika görüntüsü ile yerini alacak. Kütüphane, spor tesisleri, eğlence alanlarıyla birlikte bu bölge yeni bir yaşam merkezi haline gelecek." dedi.

Türkiye’de ‘millet vadisi’ niteliğinde ilk projenin Bingöl’de uygulanacağını belirten Başkan Arıkan, bu konuda şunları söyledi:

"Verdiğimiz çabanın, emeğin karşılığını almak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Ayrıca böylesi niteliğe sahip bir projeyi kentimize kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Pek çok alanı içerisinde barındıran projemiz, ilimizin gerdanlığı olma özelliği taşıyan Çapakçur Vadisi’nde görkemli görüntüsüyle yerini alacak. Yoğun yeşiliyle bölgeye uyum sağlayacak ve vadiye yeni bir görüntü kazandıracak."

"ŞEHRİN EKONOMİSİ CANLANACAK"

Arıkan, 33 bin metrekarelik alan üzerinde uygulanacak proje ile şehrin sosyal hayatının ve ekonomisinin canlanacağı yeni sosyal yaşam alanları inşa edileceğini vurguladı.

Projenin kendilerini heyecanlandırdığını aktaran Arıkan, "Projemizde, fuar ve sergi alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları; dinlenme ve eğlence alanları, kafeteryalar kütüphane, botanik bahçesi uygulamalı bitki yetiştiriciliği eğitim alanı, spor tesisleri ile otopark alanları yer alacak. İhale sürecine müteakip tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra yapım işine start verilecek İnşallah!" ifadelerini kullandı.

Projenin uygulanacağı alanda kamu yararı gözetilerek acil kamulaştırma kararı alındığını hatırlatan Başkan Arıkan, öncelikli olarak bölgenin kamulaştırılacağını söyledi.

Arıkan, şöyle konuştu:

"33 bin metrekarelik toplam alana sahip proje alanında 71 parsele ait 130 bin metrekarelik bölge komisyonumuzca yapılacak çalışma sonrası kamulaştırılacak. Kamulaştırma bedeli yaklaşık 20 – 25 milyon TL olacak ve bunun 10 milyon TL’si Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından hibe desteği olarak sunulacak. Kalan miktar ise belediyemiz tarafından karşılanacaktır. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz bünyesinde kurulacak komisyon en kısa zamanda çalışmalarına start verecektir. İnşallah sorunsuz bir şekilde bu süreci de atlatmış olacağız."

Bingöl Belediye Başkanı Arıkan, projenin şimdiden Bingöl'e hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ve Bingöl Milletvekilimiz Sayın Cevdet Yılmaz, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek, Valimiz Sayın Kadir Ekinci, TOKİ İdare Başkanı Ömer Bulut ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Projemizin ilimize, insanımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim başlattığımız bu projemizin de başarılı bir şekilde sonuçlandırmayı nasip etsin." diye konuştu.

AdminAdmin