EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-07-2021 16:14   Güncelleme : 08-07-2021 16:42

Bingöl'ün lezzetti İstanbul'da! Soğukçeşme Kavurma'nın 4. Şubesi Maltepede açıldı

Coğrafi işaretle lezzeti tescillenen Soğukçeşme (Çobantaşı) Kavurması'nı dünyaya tanıtan Gıyasettin ve Doğan Koç kardeşler, Maltepe sahilde yeni şubelerinin kapılarını açtı

Bingöl'ün lezzetti İstanbul'da! Soğukçeşme Kavurma'nın 4. Şubesi Maltepede açıldı

Bingöl'de 3 şubesi bulunan Bingöl Soğukçeşme Kavurma'nın 4. şubesi İstanbul Maltepe'de açıldı.

Pandemi süreci dolayısıyla açılışı bir süre ertelenen Soğukçeşme Kavurma'nin yeni şubesi, geçen hafta düzenlenen ve ünlü sanatçı Abdurrahman Delen ve birçok değreli konuğun da katıldığı törenle kapılarını açtı.

Gıyasettin ve Doğan Koç kardeşlerin işletmesiyle İstanbullular ile buluşan yeni mekanda kavurmanın yanı sıra tepsi tava, çorba çeşitleri ve kahvaltı bulunuyor.

İşletme sahiplerinden Doğan Koç, İstanbul'daki işletmede kullanılan et ve et ürünlerinin Bingöl'den götürüldüğünü söyledi.

Bingöl'ün dört bir tarafının yüksek yaylalarla kaplı olduğunu aktaran Koç; "Bingöl'de yetişmiş hayvanın eti daha lezzetli oluyor. Zaten asıl maharet de yetiştirdiğimiz hayvanlarda." dedi.

Koç, Bingöl'de Çobantaşı köyü, Ilıcalar beldesi ve merkez Saray Mahallesi'nde şubelerinin bulunduğunu hatırlatarak, yoğun talep üzerine İstanbul'da da şue açtıklarnı belirtti.

Bingöl kavurması lezzetinin coğrafi işaretle tescil edildiğini de ahtılatan Koç, "İnsanlarımızın onayını almış bir lezzetin artık batı illerine taşınması gerektiği düşüncesi, her fırsatta yakın çevremiz tarafından da iletiliyordu. Yatırım kararımızın hemen ardından pandemi çıktı ve uzun bir süre beklemede kaldık. Normalleşme süreciyle birlikte açılışımızı gerçekleştirdik. Gerek İstanbullular, gerekse İstanbul'da ve çevre illerde yaşayan birçok hemşehrimiz iştirak ederek lezzetlerden tatma fırsatı buldu. Büyük bir ilgi var. Gelip tadanlar daha sonra kalabalık misafir guruplarıyla geliyor. Temennimiz burada kalıcı olabilmek, hatta yeni şubelerle İstanbul'da yepyeni bir ağ oluşturmak." diye konuştu.

Adres: Yalı Sokak Maltepe Sahil / İSTANBUL

İletişim: 0.216 399 90 00 – 0.532 317 98 25 – 0.532 694 90 57

AdminAdmin