GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2022 20:03   Güncelleme : 30-10-2022 21:01

Bingöl'ün lezzetleri İstanbullularla buluştu

Üsküdar Belediyesi tarafından Harem Meydanında düzenlenen ve 81 ilin lezzetlerinin yer aldığı "Yöresel Günler Festivali"nde sergilenen Bingöl'ün meşhur tatları büyük ilgi gördü. Bingöllü Sanatçı Abdurrahman Delen'in de konser verdiği festivalde satışa sunulan Bingöl ürünlerinden elde edilecek gelir de yine Bingöllü üniversite öğrencilerine burs olarak verilecek.

Bingöl'ün lezzetleri İstanbullularla buluştu

 Edirne’den Kars’a kadar Türkiye’nin farklı bölgelerindeki mutfakların demirbaşı olan yöresel lezzetler, Üsküdar Belediyesi  tarafında Harem Meydanı'nda düzenlenen “Yöresel Lezzetler Festivali”nde buluştu.

26 Ekim tarihinde başlayan ve 30 Ekim'de sonra eren festivalde 81 ilin yöresel lezzetleri İstanbullulara sunulurken yerel sanatçılar da konserleriyle bu lezzetlere eşlik etti. Bingöllü Haberleri">Bingöllü sanatçı Abdurrahman Delen'de bir konser verdi.

Festivale Bingöl adına, İstanbul'da faaliyet gösteren derneklerin oluşturdu Bingöl Dernekler Birliği katılım gösterdi.

Bingöl lezzetlerine ayrılan bölümde satışa sunulan ürünlerden elde edilecek gelirin, üniversitelerde okuyan öğrencilere burs olarak verieleceği açıklandı.

Festivale katılan Bingöllü Ahmet Altunbaş, "Bu festivalde, Bingöl’ümüzün farkını ortaya koyduk. Eğitime ne kadar önem verdiğimizi, metropol şehirlerde ne kadar birlik beraberlik içerisinde olduğumuzu, derneklerimizin bütünlüğünü, insanımızın güzelliğini ortaya koyduk. Emeği geçen başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e ve Bingöllü heşehrilerime teşekkür ediyorum." dedi.

Festivale katılan Hüseyin Sal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Üsküdar Harem'de tüm yöresel derneklerin düzenlediği etkinliğe katıldım. Kıymetli hemşerilerimi Bingöllüler standında ziyaret ettim. Alışverişimizi yaptık. Desteğimizi sunduk. Bu organizasyonda değerli hemşehrilerim bir komite kurdular. Satmış oldukları ürünlerden gelen tüm geliri üniversite de okuyan Bingöllü öğrencilere burs olarak eşit şekilde dağıtacaklar. Bu güzel düşüncede yol alan değerli komiteyi, tüm hemşehrilerimi tebrik ediyorum ve alkışlıyorum." ifadelerini kullandı.

Bingöllü sanatçı Abdurrahman Delen'de festivale katılarak, konser verdi. Konserin ardından açıklama yapan Delen, "Yöresel Lezzetler Festivali'ne ev sahipliği yapan Üsküdar Belediyesine ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

AdminAdmin