GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-12-2022 23:40   Güncelleme : 09-12-2022 01:26

Bingöl'ün kültürel zenginlikleri İstanbul'a taşındı

Bingöl’ün tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması amacıyla İstanbul Maltepe'de düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri, düzenlenen görkemli bir törenle kapılarını açtı. Maltepe Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen programın sunuculuğunu ünlü sanatçı Abdurrahman Delen ve Özlem Demir yaptı. Protokol konuşmalarıyla devam eden etkinlikte, İstanbul'da bir araya gelen Bingöllüler davul zurna eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi. Tanıtım günleri pazar gününe kadar devam edecek.

Bingöl'ün kültürel zenginlikleri İstanbul'a taşındı

Bingöl’ün tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması amacıyla İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri, törenle başladı.

Sunuculuğunu ünlü sanatçı Abdurrahman Delen ve Özlem Demir'in yaptığı etkinlik, protokol konuşmalarıyla başladı.

 

Bingöl'den baldan kaymağa, pestilden kavurmaya kadar birçok ürünün sergilendiği etkinliğin açılışında konuşan Bingöl Vali Vekili Muhammed Deniz Kılınç, İstanbul'da Bingöl sofrası açarak, tüm ziyaretçilere bir ziyafet yaşatmak ve bunu kalıcı ilişkilere dönüştürmek için tanıtım günlerinin önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Bir yakının rahatsızlığı nedeniyle etkinliğe katılamayan Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin selamlarını getirdiğini anlatan Kılınç, "Bizim tek bir hedefimiz var. O da Bingölümüzü daha gelişmiş daha huzurlu yarınlara daha güvenli bakan bir il yapabilmek. Bu hedefe birlikte ulaşmayı amaçlayan bir etkinlik olarak Bingöl Tanıtım Günleri'nin hayırlı olmasnı diliyor. Memlemek sevdası yüklü bu güzel organizsyon için emeği geçen herkese şükranlarımı azrediyorum." ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da Bingöl'ün kültürünü, folklörünü, yöresel lezetlerini ve doğal güzelliklerini tanıtmak için İstanbul'da olduklarını söyledi.

"Bizim en büyük değerimiz insanımızdır." diyen Arıkan, insanların her zaman en güzeli hakkettiğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
"Her zaman gönüllerde en güzel yerini almıştır. İlimize özgün ürünlerin ve şehrimizin tanıtımı açısından çok önemli olan bu organizasyonda siz değerli hemşehrilerimizle bu coşkuya ortak olmak, sizlerle birlikte olmak için buradayız. Bu buluşmayı bir coşkuya dönüştüren çok değerli İstanbul derneklerimizin birbirilerinden değerli başkanları, yöneticileri, üyeleri ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ortaya koymuş oldukları bu dayanışma ve yardımlaşma ruhunu ortaya koyarak öz verili çalışmalarından dolayı hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Siz değerli hemşehrilerimiz, hem İstanbul hem Bingöl için vazgeçilmez bir parçası ve zenginliğisiniz. İstanbulumuza ve Bingöllümüze gönül vermiş siz değerli hemşehrilerimizin hoş görüsüne ve dayanışmasına ihtiyacımız var. Burdaki bu birlik ve beraberliği görünce çok mutlu oldum. Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Cenab-ı Allah birlik beraberliğimiz daim eylesin."

Daha sonra sırasıyla Bingöl Sosyal Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu (BİN-DER-FED) Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Atilla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Bingöllü Hasan Uzunyayla, Bingöl Genç İlçesi ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Bin-Genç-Der) Başkanı Halit Sanır, Bingöl Kiğı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KİSİAD) Başkanı Mehmet Ali Dağıstan, Eski Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, birer konuşma yaptı.

Organizasyonun sorumlularından Bingöl İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BİNYAD)Başkanı Çetin Artan ise yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan herkesin eğlenmesini isteyerek, "Lütfen gülün, eğlenin." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Bingöl Binhad GSK Folklor Ekibi, Bingöl yöresi oyunlarından bir seçki sundu. Etkinliğe katılan vatandaşlar da halaya eşlik etti.

Sanatçılar Zaza Mahmut, Murat Türkmen, Gönül-Sezai Eflioğlu ve Cengiz Bulut da birer konser verdi.

Bugün başlayan ve pazar günü sona erecek etkinlikte, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Adaklı Kaymakamlığı ve Belediyesi, Genç Kaymakamlığı ve Belediyesi, Karlıova Kaymakamlığı ve Belediyesi, Kiğı Kaymakamlığı ve Belediyesi, Solhan Kaymakamlığı ve Belediyesi, Yayladere Kaymakamlığı ve Belediyesi ile bazı kurumlar tanıtım standı açarken, diğer alanda ise Bingöl'ün yöresel ürünleri satışa sunuldu.

Tanıtım günlerine, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Bingöllü İş İnsanı Fesih Zeki Mert de katıldı.

Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Bingöl Sosyal Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu işbirliği ile yapılan Tanıtım günlerini programı şöyle:

9 ARALIK 2022 - CUMA

13.00 - Kiğı İlçesi Tanıtımı
14.00 - Adaklı İlçesi Tanıtımı
14.30 - Konser: Yılmaz Bingöl
15.30 - Konser: Yakup Koçak
16.30 - Konser: Diyar Aybek
17.30 - Konser: Şewe Mişori/Bingöl Sanatçılar Grubu
18.30 - Konser: Muart Güntay
19.30 - Bingöl Binhad GSK Folklor Ekibi

10 ARALIK 2022 - CUMARTESİ

12.30 - Karlıova İlçesi Tanıtımı
13.00 - Grup 5K
13.30 - Genç İlçesi Tanıtımı
14.30 - Konser: Murat Atan
15.00 - Solhan İlçesi Tanıtımı
15.30 - Konser: Hivda Gökel
16.30 - Bingöl Şiirleri: Şairler Mehmet Emin Barslan ve Filat Yazıcı
17.00 - Konser: Servet Kocakaya
19.00 - Konser: Avni Polat

11 ARALIK 2022 - PAZAR

12.00 - Yayladere İlçesi Tanıtımı
13.00 - Konser: Udi Servet Yazıcı
15.00 - Konser: KAYDER Kadın Sanatçılar Grubu
15.30 - Bingöl İl Tanıtımı
16.00 - Konser: Aysun Morsümbül
17.00 - Konser: Şiwan Serhad
18.00 - Ebuşun Halay Grubu
19.00 - Konser: Şewe Mişori/Bingöl Sanatçılar Grubu
20.00 - Konser: Cengiz Özsu
21.00 - Protokol Kapanışı

Haber: Abdullah Çelik - Veysi Zengin

AdminAdmin