GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-07-2021 23:54   Güncelleme : 16-07-2021 00:42

Bingöllüler Demokrasi Meydanında!

PTT Kavşağındaki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmak için bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, söylenen şarkılara coşkuyla eşlik etti

Bingöllüler Demokrasi Meydanında!

Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli İrade Geçilmez, Bingöl Geçilmez" programı düzenlendi.

Program öncesi Hükümet konağı önünde bir araya gelen vatandaşlar, dev Türk Bayrağı eşliğinde ellerinde bayraklarla İnönü ve Genç Caddesi'nden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydanda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri kapsamında demokrasi nöbeti tutmak için bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, söylenen şarkılara coşkuyla eşlik etti.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinliğe Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 49. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Ercan Aygündüz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, diğer yetkililer, 15 Temmuz gazileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Kadir Ekinci, nöbet öncesi yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yıldönümünde şehitleri anmak, kahraman gazilere şüklarımızı sunmak, demokrasiye kasteden FETÖ'cü karşı toplumsal desteği güçlü bir şekildegöstermek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Vatandaşları "Cesur Bingöl" olarak selamlayan Vali Ekinci, "Milletimizin eşsiz cesareti, onurlu direnişimiz ve demokrasi zaferimiz, darbecilere karşı birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Gecemiz hayırlara vesile olsun." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Anma programı, Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenlerinin Kahramanlık Türküleri, İl Müftülüğü İlahi Korosu ve şiir dinletisi ile devam etti.

AdminAdmin