TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 22-09-2021 15:43   Güncelleme : 22-09-2021 15:43

Bingöl’den Suriye’ye 34. insani yardım tırı gönderildi

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından Suriye için “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bingöl’den toplanan yardımları taşıyan tır yola çıkarıldı

Bingöl’den Suriye’ye 34. insani yardım tırı gönderildi

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından kış mevsiminin gelmesiyle Suriye’ye yönelik ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ kampanyası kapsamında Bingöl’den toplanan yardımları taşıyan tır Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde bulunan İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine, oradan da Cilvegözü sınır kapısı üzerinden Suriye’deki mültecilere dağıtmak üzere gönderildi.

Bingöl İHH tarafından düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Dernek Başkanı Muhittin Gili, yardımların başta İdlib olmak üzere Suriye kırsalındaki diğer ihtiyaç bölgelerine ulaştırılacağını belirtti.

Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Gili, “Kardeşlerimizin sıkıntıları bitene kadar görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Peygamberimizden kardeşimiz açken rahat uyuyamayacağımızı öğrendik. Bu şehir bu konuda yüksek bir bilinç gösteriyor. Yardımlar konusunda Bingöl olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki tüm yardımseverler için dua ediyoruz. Yardımlarda emeği geçen tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Gili, 2021 yılında 6 yardım tırını Suriye’de bulunan mültecilere ulaştırdıklarını belirleyerek, şimdiye kadar toplamda 34 insani yardım tırını Suriye’ye gönderdiklerini kaydetti.

Yardımların içeriği hakkında da bilgi veren Gili, "Yardım Tırımızda; 29 paket ayakkabı, 26 paket giyim eşyası, 16 adet döşek, masa, sıra, bisiklet, koşu bandı, şeker, PVC Pencere, bez, battaniye, yazı tahtası, masa tenisi, su, dayanıklı ekmek, elektrikli soba olmak üzere 16 kalemdenoluşan malzemeler, Suriye’de iç savaştan olumsuz etkilenen insanların acısını hafifletmek için bölgeye gönderdik.  Suriye’de, her 10 kişiden 6’sı şiddetli yoksulluk içerisinde. Gelin, bu zor günlerde, hep birlikte kardeşlerimizin yanında olalım. Bizim dinimiz inanların kardeş olduğunu, inanların sıkıntılarını Müslümanların paylaşması gerektiğini beyan ediyor. Bu amaçla yardımlarımıza devam ediyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, briket evler, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, açıklamasında son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi Hacı Hıdır Cami Karşısı Kat:2 Merkez Bingöl

Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi 

Hesap No: 2625066-1 IBAN NO: TR 42 0020 6001 8702 6250 6600 01

Türkiye Ziraat Bankası Bingöl Merkez Şubesi 

Hesap No: 81669284-5001 IBAN NO: TR 87 0001 0003 0281 6692 8450 01

Cep: 0536 619 78 62”

AdminAdmin