EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-09-2021 17:05   Güncelleme : 22-09-2021 17:05

Bingöl Üniversitesi’ni 3 bin 359 öğrenci tercih etti

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Bingöl Üniversitesi’ne tahsis edilen kontenjanın 3 bin 359’u doldu.

Bingöl Üniversitesi’ni 3 bin 359 öğrenci tercih etti

YÖK tarafından Bingöl Üniversitesi'ne tahsis edilen önlisans kontenjanlarını 2 bin 398 kişi tercih ederken, lisans programlarını ise 961 kişi tercih etti.

YÖK tarafından verilen iki ek yerleştirme, yatay geçiş ve uluslararası öğrenci kabulü neticesinde Bingöl Üniversitesi'nin doluluk oranının artması ve geçen yıllarda olduğu gibi yüzde 90'ın üzerinde doluluk oranına ulaşması bekleniyor.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, yerleştirme sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Bingöl Üniversitesi'ni kazanan öğrencileri tebrik etti.

"Üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ailemize hoş geldiniz." İfadelerini kullanan Çapak, ilk yerleştirmeden sonra iki ek yerleştirme hakkının daha tanındığını ve bu yerleştirmelerle üniversitelerinin doluluk oranının artmasını beklediklerini aktardı.

Prof. Çapak, gelen öğrencilere sadece üniversite camiasının değil, bütün kentin sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Özellikle barınma konusunda kurumlarla birlikte halkın da öğrencileri kendi evlatları gibi bağırlarına basmasının insani bir duygu olduğuna dikkat çeken Çapak, yeni öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

AdminAdmin