SAĞLIK
Giriş Tarihi : 02-06-2021 12:16   Güncelleme : 02-06-2021 12:16

Bingöl'deki sağlık yatırımları! İnşaatlar hızla yükseliyor

Sağlık Bakanlığının Bingöl yatırımları kapsamında yapımına başlanan sağlık tesislerinin inşaatları hızla devam ediyor

Bingöl'deki sağlık yatırımları! İnşaatlar hızla yükseliyor

Sağlık Bakanlığı yatırımları kapsamında, vatandaşlara yüksek nitelikte ve kapasitede sağlık hizmeti sunmak amacıyla Bingöl ve ilçelerinde yapılacak sağlık tesisleri inşaatı ve yeni tesislerin planlanması hızla sürüyor.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bingöl'de ihtiyaç duyulan bölgelerde yapılacak olan sağlık tesislerinin inşaatı ve planlamasının devam ettiği belirtildi.

İl Müdürlüğünün yatırım planında yer alan Karlıova 6 hekimlik Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu binası, Yedisu Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu ve 4 daireli Lojman binası ile Karlıova, Adaklı ve Kiğı'da yaptırılan 8 daireli lojman binasının geçen yıl hizmete açıldığı ifade edilen açıklamada, merkez Bahçelievler 6 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Sancak 2 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Genç merkez Yenişehir 6 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi inşaatlarının devam ettiği hatırlatıldıç

Bingöl merkez İnönü Mahallesi'nde yapımı devam eden Sağlıklı Yaşam Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ile 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi inşaatının da yüz 45 oranında tamamlandığı aktarılan açıklamada, ihale aşamasına getirilen yatırımlar ise şöyle açıklandı:

"Devam eden yatırımlarımızla birlikte ilimizin sağlık tesisi ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak olan Bingöl Merkez Selahaddin-i Eyyubi Mahallesi 5 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binası, Solhan Yeşilova Mahallesi 5 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binası, merkez Sudüğünü Köyü Sağlık Evi ile merkez Yenibaşlar Köyü Sağlık Evi hizmet binaları projeleri bitmiş olup, Bakanlık onayı beklenmektedir. Bakanlıktan onay gelmesi ile birlikte yapım ihalesi yapılacak. Ayrıca merkez Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 4 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi hizmet binasının ihalesi yapılmış olup, yakın zamanda temeli atılarak inşaatına başlanacaktır."

 

Açıklamada ayrıca 2021 yılı içerisinde merkez İnalı Mahallesi 6 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi binası, Mevlana 8 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binası, Kaleönü Mahallesi 6-7 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu hizmet binası, Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binası ile Genç Servi 2 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile 2 lojman binası proje ve yapım ihaleleri için Bakanlıktan izin ve bütçe onayı beklendiği kaydedildi.

Onay gelmesi durumunda söz konusu tesislerin bu yıl içerisinde projelendirilip ihaleye çıkarılacağı belirtilen açıklamada, "Geçen yıl toplam 6 yatırımımız tamamlanarak hizmete açıldı. Halen 4 yatırım projemizin inşaat çalışmaları devam etmektedir. İhalesi yapılacak olan 4 yatırımımız bulunmakta olup, 1 projemizin ihalesi tamamlanmıştır. Tamamlanan projemizin temeli yakın zamanda atılarak inşaatına başlanacaktır. Proje ve ihalesi yapılacak olan ve Bakanlıktan onay gelmesi halinde yıl içerisinde projeleri yapılıp yapım ihalesine çıkılacak olan 5 yatırım programımız bulunmaktadır. Sağlık yatırımları ile ilgili çalışmalar İl Sağlık Müdürlüğümüzce yakından takip edilmektedir. İhtiyaç duyulan yerlere sağlık yatırımlarının yapılması durmaksızın devam edecektir." denildi.

AdminAdmin