SAĞLIK
Giriş Tarihi : 09-06-2021 23:44   Güncelleme : 10-06-2021 00:45

Bingöl'deki aile hekimlikleri biontech aşısı yapmaya başladı

Bingöl'deki aile hekimlikleri biontech aşısı yapmaya başladı

Bingöl'de, koronavirüs aşılamasında Sinovac ile birlikte Türkiye'de uygulanmaya başlanan Biontech aşısı da hastanelerle birlikte aile hekimliklerinde de uygulanmaya başladı.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamda, 13 merkezde aşı yapılacağı belirtildi.

Aşı sırası gelen vatandaşların 182 Alo Randevu, e-nabız, e-devlet ve MHRS üzerinden randevu alarak aile hekimliklerinde de Biontech aşılarını yaptırabilecekleri hatılratılan açıklamada, aşı yapılacak merkezler şöyle aktarıldı:

"Bingöl Devlet HastanesiGenç Devlet Hastanesi, Solhan Devlet Hastanesi, Karlıova Devlet Hastanesi, Kiğı İlçe Entegre Hastanesi, Adaklı İlçe Entegre Hastanesi, Bingöl Merkez Recep Tayyip Erdoğan Aile Sağlığı Merkezi, Bingöl Merkez Yenişehir Aile Sağlığı Merkezi, Bingöl Merkez 2 Nolu Mevlana Aile Sağlığı Merkezi, Bingöl Merkez 3 Nolu Kaleönü Aile Sağlığı Merkezi, Genç Merkez Aile Sağlığı Merkezi, Solhan Merkez Aile Sağlığı Merkezi ve Karlıova Merkez Aile Sağlığı Merkezi."

BİNGÖL'DEKİ AŞI DURUMU 

Açıklamada, "Bugün itibari ile  vatandaşlarımıza 37.449 1. doz, 27.302 2. doz olmak üzere toplam 64.751 doz aşı yapıldı. Covid-19 tedbirleri kapsamında 50 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile diyaliz hastaları, organ ve doku nakli olanlar, immunsupresif hastalar, idari izne esas yüksek riskli hastalar, down sendromu tanısı olanlar, morbit obezite hastaları, ALS hastaları ve kanser hastaları Covid-19 aşısı olabilmektedirler. Bu gruplarda bulunan vatandaşlarımız, 182 Alo Randevu, e-nabız, e-devlet ve MHRS üzerinden randevu alarak aşılarını yaptırabilirler." denildi.

Kovid-19 ile mücadelede en önemli yöntemin aşı uygulaması olduğu savunulan açıklamada, bütün vatandaşşlar aşıya yapmaya davet edildi.

AdminAdmin