EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-06-2021 14:17   Güncelleme : 10-06-2021 15:06

"Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk" araştırması! Prof. Solmaz ilk 100'de

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, 2021 yılı "Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk" araştırmasına göre ilk 100 akademisyen arasında gösterildi

Turkistime Dergisi tarafından SANKO Holding'in katkılarıyla kitap haline getirilen 2021 yılı "Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk" araştırması sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan başarılı 100 Türk kimyacı arasında yer aldı.

 

Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli liderliğinde gerçekleştirilen araştırmada, kimyanın beş ana bilim dalındaki (Organik kimya, inorganik kimya, analitik kimya, fiziksel kimya, biyokimya) Türk bilim insanları, araştırmalarının aldığı atıf sayısını gösteren ve evrensel kabul gören en yüksek H-İndeksi değerine göre listelendi.

Ayrıca akademik isimlerin SCI indeksindeki çalışmalarına almış oldukları atıf sayıları da göz önünde bulunduruldu. 

Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Türk bilim insanlarını aynı çatı altında buluşturan kitapta, kimya alanında başarılı bilim insanlarının başarı öyküleri, araştırma alanları, bilime ve insanlığa katkıları ayrıntılı olarak anlatılıyor.

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın liste başı olarak onure edildiği kitapta korozyon, yenilenebilir enerji kaynakları, hidrojen enerjisi, malzeme teknolojisi, yakıt pilleri, iletken polimerler, arı ürünleri gibi uzmanlık alanlarıyla Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz da yer aldı.

- Solmaz'a "özel" ödül

Aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Solmaz’a ayrıca "Nejat Veziroğlu Özel Ödülü" Verildi 

Hidrojen enerjisi konusunda dünyada otorite olarak kabul edilen Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu adına Hidrojen Teknolojileri Derneği tarafından üç yıldır düzenlenen "Nejat Veziroğlu Özel Ödülü bu yıl Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz’a verildi. 

Hidrojen Enerjisi alanındaki bilimsel çalışmalarının yanı sıra Uluslararası Hidrojen Enerjisi Dergisi ve Uluslararası Enerji Araştırması Dergisi’nin ortak editörü olarak enerji teknolojilerine katkı yapan ve Bingöl Üniversitesini temsil eden Prof. Dr. Ramazan Solmaz, pandemi koşulları nedeni ile ödülünü 5. Uluslararası Enerji Teknolojileri Kongresi’nde çevrim içi olarak düzenlenen törenle aldı. 

AdminAdmin