EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-09-2021 12:08   Güncelleme : 13-09-2021 13:01

Bingöl'de Toplum Yararına Programları ile (TYP) 149 kişi çalıştırılacak

İŞKUR İl Müdürlüğünce hazırlanan program ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 137, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne 7 ve İl Müftülüğüne de 5 kişi olmak üzere toplam 149 kişi süreli istihdam edilecek. Alımlar yüzde 100 kura ile belirlenecek. diğer şartlar haberimizde...

Bingöl'de Toplum Yararına Programları ile  (TYP) 149 kişi çalıştırılacak

Bingöl'de, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 149 kişinini geçici süreyle istihdam edileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında TYP düzenlendi.

Aille Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü Programları 11 Ekim 2021 tarihinde başlayıp, 6 Nisan 2022 tarihinde sona erecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Programı ise 11 Ekim 2021 tarihinde başlayacak 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecek.

Başvurular, Kovid-19 nedeniyle İŞKUR İl Müdürlüğünden alınmayacak, İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacak.

Katılımcı seçimlerinin yüzde yüz noter kurası yöntemiyle gerçekleştirilecek.

İŞKUR Müdürlüğünden yapılan duyuru şöyle:

"İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ

TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR (TYP) HAKKINDA DUYURU

İŞKUR ile İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 137 kişi,  Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne 7 kişi, İl Müftülüğüne 5 kişi toplam 149 kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar (TYP) için katılımcı başvuruları 13.09.2021 – 17.09.2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru için Katılımcı Şartları aşağıda belirtilmiştir.

Katılımcı şartları

Kuruma kayıtlı işsiz olmak
18 yaşını tamamlamış olmak
Emekli ve malul aylığı almamak
Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin birbuçuk katını (4.238,85 TL) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.
TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır.  Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.
Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü haricindeki başvurular için istihdamında güçlük çekilen (kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, 35 yaş üstü bireyler, terörle mücadelede malul sayılmayacak derecede yararlananlar) öncelikli olup bunlar arasında öncelik sıralaması bulunmamaktadır.
Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede sigortalı olunmaması.
Katılımcılar, % 100 noter kurası ile belirlenecektir.
Başvurular COVİD-19 nedeniyle İl Müdürlüğünden alınmayacak olup İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır.

Aille Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü Programları 11 Ekim 2021 tarihinde başlayacak, 06 Nisan 2022 tarihinde sona erecektir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Programı 11 Ekim 2021 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

AdminAdmin