GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-08-2021 12:27   Güncelleme : 05-08-2021 12:46

Bingöl'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Bingöl Valiliği, 2-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında vatandaşların ormanlık alanlara girişlerini yasakladı. Açıklamadan, "Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver, ateş yakmak yasaktır"

Bingöl'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Antalya'da meydana gelen ve ülkeyi yasa boğan yangın felaketlerinin ardından gözler ormanlık alanların korunmasına çevrildi.

Bingöl Valiliği, olası yangınların önüne geçilmesi için vatandaşların ormanlık alanlara girmesini yasakladı.

Valilikten yapılan duyuruda, şu bilgilere yer verildi:

"Orman Yangınlarıyla mücadele kapsamında, Bingöl İl sınırları içerisindeki ormanlık alana girişler, 02.08.2021-31.08.2021 tarihleri arasında yasaklanmıştır. Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver, ateş yakmak yasaktır."

Orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler, mahalleler dahil olmak üzere anız, bağbahçe ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların her türlü bitki örtüsünün yakılmasının da yasaklandığı ifade edilen açıklamada, "Ormanlık alanlara yakın yerlerde düğün ve benzer organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına müsaade edilmeyecektir. Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır." ifadelerine yer verildi.

Kararara aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı orman kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacak.

AdminAdmin