GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-08-2021 13:10   Güncelleme : 05-08-2021 13:57

Avrupa Yetim-Der'den Antalya'daki yangın mağdurlarına destek

Bingöllü gurbetçi Hasan Kuyuldar'ın başkan yardımcılığını yaptığı Avrupa Yetim-Der, Afrika'ya gerçekleştirdiği kurban organizasyonun ardından Türkiye'de yaşanan yangın ve sel felaketlerinde mağdur olan vatandaşların imdadına koştu.

Avrupa Yetim-Der'den Antalya'daki yangın mağdurlarına destek

Avrupa'ya yaşayan gürbetçiler tarafından kurulan Avrupa Yetim-Der (Yetim, Öksüz, Mağdur ve Muhtaçlar ile Yardımlaşma-Dayanışma Derneği), yaptığı yardımlarla adından sıkça bahsettiriyor.

Merkezi Almanya'nın Freiburg im Breisgau şehrinde olan Avrupa Yetim-Der, şimdiye kadar onlarca uluslararası yardım organizasyonu gerçekleştirdi.

Bingöllü gurbetçi Hasan Kuyuldar'ın başkan yardımcılığını yaptığı dernek, Afrika'da 2021 Kurban organizasyonu ve kuyu açma çalışması yürüttü.
Türkiye'yi derinden üzen yangın ve sel felaketlerinde mağdur olan vatandaşların yardımına koşan Avrupa Yetim-Der, Antalya'nın manavgat ilçesinde ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi destekte bulundu.

Dernek Başkan Yardımcısı Hasan Kuyuldar, yaptığı açıklamada, Antalya'nın Manavgat ve Bodrum ilçelerinde yaşanan büyük yangın felaketinden dolayı yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.
Kendisinin de katıldığı yardım ekiplerinin Manavgat ilçesine ulaştıklarını ve yangından etkilenen aileleri tesbit edip ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını anlatan Kuyuldar, yangın bölgesindeki çalışmaları Başıbüyük Yardım Organzasyonu işbirliği ve bazı sayfaların bağışları ile gerçekleştirdiklerini aktardı.

Yardım çalışmalarını yetkililerin bilgisi ve yönlendirmesi ile yaptıklarını anlatan Kuyuldar, bir nebzede olsa afetzedelerin yanlarında olmak ve onaların yalnız olmadığını hissettirmek amacıyla Antalya'da bulunduklarını söyledi.

Kuyuldar, "Burada şimdiye kadar itfaiciler ve yangınla mücadele eden gönüllüler için bir kamyon strafor (köpük) aldık. İtfaiyeciler için maske ve eldiven aldık. Su ve meşrubat gibi içecekler aldık. Yangından sağ kalan hayvanlar için bir kamyon yem aldık. Hangi köyde ne kadar ihtiyaç varsa ona göre dağıtıyoruz. Birçok yangın mağduruna para yardımında bulunduk. Çocuklar için oyuncaklar aldık. İlk dağıtımımızı tamamladık. Bir süre sonra ev eşyaları yanan vatandaşlar için beyaz eşya yardımında bulunacağız. Bize güvenip bağış yapan bütün yardımseverlere teşekkür ediyorum. Allah yardımlarını kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere de yardım ulaştırdıklarını aktaran Kuyuldar, sel felakatinden en çok etkilenen Esenyamaç köyündeki ihtiyaç sahiblerine 100 gıda paketi ve 2000 ekmek dağıtıldığını belirti.

AdminAdmin