EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-03-2022 10:55   Güncelleme : 16-03-2022 11:17

Bingöl'de öğretmene veli şiddeti! Sendikalar öğretmene sahip çıktı

Bingöl'de bir veli, öğrencisini dersten attığı iddiasıyla öğretmene şiddet uyguladı. Eğitim-Bir Sendikası üyeleri, olayın yaşandığı okulun önünde basın açıklaması yaptı. Olay adliyeye taşındı.

Bingöl'de öğretmene veli şiddeti! Sendikalar öğretmene sahip çıktı

Bingöl 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmene şiddet olayı yaşandı.

İddiaya göre, bir öğretmen ders sırasında öğrencisini sınıftan dışarı çıkardı. Öğrencinin ailesine haber vermesi üzerine okula gelen veli, öğretmene sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu.

Olayın duyulmasının ardından Bingöl Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirtti.

Tedbir alınmadığı için eğitimcilere yönelik saldırıların artarak devam etttiğini aktaran Kava, "Eğitim ve şiddeti aynı cümle içerisinde kullanmak bile bizi derinden yaralamaktadır. Eğitimciye saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır.  İlimiz 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapan öğretmenimiz, öğrenci velisinin saldırına uğramıştır. Bu durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kava, öğretmenlerin hayatına kasteden bu saldırılara karşı önleyici ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçirilmes ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hâle getirilmesi, disiplin yönetmeliklerindeki yetersizlikler giderilerek öğretmene verilen değer hususunda veli bilinçlendirme çalışmalarının yapılaması gerektiğini aktardı.

"Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar geleceklerini de yok ediyorlar."  diyen Kava, "Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir." dedi.

Kava, öğretmenlerin asla sahipsiz olmadığını ve  öğretmenlerin uğradığı şiddetin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

AdminAdmin