SAĞLIK
Giriş Tarihi : 06-09-2021 12:53   Güncelleme : 06-09-2021 13:15

Bingöl'de Medıva Tıp Merkezi açıldı

Bingöllü iş insanları Kadir Çintay ve Emrullah Buyankara ortaklığıyla kurulan Medıva Tıp Merkezi, haftasonu düzenlenen törenle hizmete açıldı

Bingöl'de Medıva Tıp Merkezi açıldı

Bingöl’de ayakta sağlık hizmeti verecek olan Medıva Tıp Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İnönü Mahallesi Kültür Caddesi Polisevi yanında iş insanları Kadir Çintay ve Emrullah Buyankara ortaklığıyla kurulan Medıva Tıp Merkezi’nin açılışına, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AK Parti ve MHP İl yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

4c2ecc5cbb8.jpg">

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, sağlıkla ilgili önemli bir tesisin açılışını yaptıklarını belirtti.

AK Parti hükümetleri döneminde yapılan hizmetlere değinen Yılmaz, 19 yılda sağlığa çok büyük yatırımlar yaptıkklerını ifade ederek, "Herşeyden önce sosyal güvenlik sistemlerini birleştirdik. Geçmişte çok dağınık bir yapı vardı, artık hepsi SGK altında bütünleşik bir şekilde hizmet sunuyorlar ve vatandaşımızın ihtiyacını karşılıyorlar. Hastaneler konusunda çok büyük yatırımlar yapıldı. Gerek kamu özel işbirliği ile gerek milli bütçemizden çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bunun en güzel örneklerinden biri de Bingöl. Son 19 yılda il merkezi ve ilçeler dahil bütün kamu hastanelerimizi yeniledik. Bir tane eski tesisimiz kalmadı." diye konuştu.

Kurum Müdürü İlhan Fidanboy da ayaktan sağlık hizmeti veren, günü birlik hasta tedavilerinin gerçekleştirildiği bir sağlık kuruluşu olan merkezlerinin, fizik tedavide bölgeye hitap edeceklerini söyledi. 

Son model teknolojik cihazlar, 20 kişilik fizik tedavi ekibi ve 4 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı hekimlerle hizmet vermeye başladıklarını aktarab Fidanboy, şunları kaydetti:

"Merkezimizde çok yakın bir zamanda Medikal Estetik ve Saç ekim hizmetleri, Kadın Doğum, Cildiye, Nöroloji ve Psikiyatri branşlarında hizmet verilmeye başlanarak değerli Bingöl halkının istifadesine sunulacaktır. Ülkemizde ve tüm Dünya’da yaşanan salgın hastalıkların etkisiyle, İnsan sağlığının her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Bu bilinç ve sorumluluğun farkındalığıyla hareket eden çalışanlarımızın varlığıyla merkezimizin özel sağlık alanında daha güçlü, daha kaliteli ve daha bilinçli bir şekilde hizmet sunduğu yakın zamanda fark edilecektir. Bu vesileyle Özel Mediva Tıp Merkezimizin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, sağlık ve huzur dolu günler dilerim. Son olarak Özel Mediva Tıp Merkezinin kuruşuna vesile olan, Bingöl’ümüze bu kaliteli hizmeti sunan kurucu ortaklarımız Sayın Kadir Çintay ve Sayın Emrullah Buyankara’ya şahsım ve tüm personelimiz adına şükranlarımı sunarım."

Yapılan konuşmanın ardından kurumun açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra işletme sahipleri Kadir Çintay ve Emrullah Buyankara, katılımcılara teşekkür ederek, hastanenin tanıtımını yaptı.

AdminAdmin