GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-11-2021 12:15   Güncelleme : 19-11-2021 12:32

Bingöl'de kalp krizi geçiren Prof. Dr. Nihat Temel hayatını kaybetti

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Temel, konakladığı Bingöl Üniversitesi Konukevi'ndeki odasında ölü bulundu. Prof. Temel, Tecvid Çalıştayına katılmak için Bingöl'e gelmişti.

Bingöl'de kalp krizi geçiren Prof. Dr. Nihat Temel hayatını kaybetti

Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katıldığı "Musafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı-Kıraat İlmi Enstitüsü Tecvid Çalıştayı"na katılmak üzere Bingöl'e gelen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Temel,hayatını kaybetti.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde dün gerçekleştrilen çalıştaya katılan Prof.Temel, programından ardından konakladığı Bingöl Üniversitesi Konukevi'de istirahate çekildi.
Sabah odasından uzun süre haber alınamayınca içeri giren görevliler, Prof. Dr. Nihat Temel'in cansız bedeni ile karşılaştı.
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi morguna kaldırılan 71 yaşındaki Temel'in  kalp krizi geçirdiği bildirildi.


Nihat Temel kimdir?
1950 yılında Erzurum’da doğdu. 1972’de Erzurum İmam Hatip Lisesi’nden, 1976’da İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans (1985) ve doktora (1991) eğitimini tamamladı. 2002’de doçent, 2008’de profesör oldu. Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur’ân-ı Kerîm Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı öğretim üyesi ve ABD başkanlığı görevini yürüttü. Temel'in Kur’ân kıraatleri ve tecvidi alanlarında araştırmaları bulunmaktadır. 

AdminAdmin