GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-11-2021 16:30   Güncelleme : 19-11-2021 17:18

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bingöl'de toplu açılışa katıldı

Bingöl'de temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bingöl İl Müftülüğü binası, 8 cami ve 2 Kur'an kursunun toplu açılış törenine katıldı. Prof. Erbaş, Merkez Ulu Camisi'nde hutbe irat etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bingöl'de toplu açılışa katıldı

Bingöl İl Müftülüğü hizmet binası, 8 cami ve Kur'an kursunun toplu açılış dualarla yapıldı.

Bingöl Müftlülüğü yeni hizmet binası yanında kurulan platformda düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkan Vekili Sait Kolak, Bingöl Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve diğer yetkille ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Erbaş, Kıraat Çalıştayı için geldiği Bingöl'de hayatını kaybeden Prof. Dr. Nihat Temel'e rahmet diledi.

2012804c6f86139.jpg">

Türkiye genelinde bin 2 müftülük bulunduğunu hatırlatan Erbaş, "Peygamber efendimiz din hizmetlerini nasıl ki mescidi nebeviden yönettiyse bugün de onun varisleri olan bizler diyanet hizmetlerini müftülüklerimizden yönetiyoruz. Bingöl'de de camilerimizle aydınlatmaya devam edeceğiz milletimizi, insanları. Camilerimiz sadece namaz kılınan mekanlar değil bizim için. Çünkü camiler peygamber efendimizin ifadesiyle şehirlerin süsüdür, şehirlerin en mübarek mekanı camilerdir. Camilerde bulunduğumuz süre içerisinde ister namaz kılalım, ister kuran okuyalım, ister hocamızın yapmış olduğu cami derslerini dinleyelim. Bizim için her anı ibadetle geçen zamanlardır." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Bingöl İl Müftülüğü yeni hizmet binası, Medine Camii, Kültür Mahallesi Camii, Çayboyu Hazreti Hamza Camii, Çavuşlar Köyü Camii, Üniversite Lojmanları Camii, Bediüzzaman Said Nursi Camii, Ağaçeli Köyü Camii, Tugay Camii, Bahçelievler Mahallesi 4-6 yaş Kur'an Kursu, Kartal Köyü Kur'an Kursunun resmi açılışları dualar eşleğinde gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Erbaş, açılışın ardından Bingöl Merkez Camisi'nde hutbe irat etti.

 

AdminAdmin