SAĞLIK
Giriş Tarihi : 05-12-2023 21:52

Bingöl'de 'Kadın Kanserlerinde Tarama ve Korunma Yöntemleri' paneli

Bingöl Üniversitesi ve İl sağlık Müdürlüğünce düzenlenen ‘Kadın Kanserlerinde Tarama ve Korunma Yöntemleri’ paneline katılan uzmanlar, kanserde erken teşhisin öneminden bahsetti.

Bingöl'de 'Kadın Kanserlerinde Tarama ve Korunma Yöntemleri' paneli

Bingöl'de, ‘Kadın Kanserlerinde Tarama ve Korunma Yöntemleri’ konulu panel düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Eski Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Veysel Turan, Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Veysel Tosun, Bingöl Ticaret Odası Başkanı Kadir Çintay, Prof. Dr. Fatih Rüştü Polat, Prof. Dr. Bahri Çakabay, Doç. Dr. Resul Karakuş, Doç. Dr. M. Baki Şentürk, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı, Op. Dr. Arife Akay, Uzm. Dr. M. Aykut Dadaşoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Her şeyin başı sağlıktır”

Rektör  Prof. Dr. Çapak, panelin açılışında yaptığı konuşmada, günümüzün çok önemli konularından biri olan kanserle ilgili olarak bir arada olduklarını belirterek, "Bugün burada ülkemiz sağlık alanında çok kıymetli hocalarımız bulunmakta. Hocalarımızı Bingöl’de görmek bizleri mutlu etti. Her şeyin başı sağlıktır. Sağlımız olmasa hiçbir şeyin kıymeti de yoktur. Kanser hastalığında esas olan şey, hastalığa yakalanmadan önce yapılması gerekenlerdir. Bu konuda konunun uzmanlarından alacağımız bilgiler ışığında hastalığa yakalanmamak için önleyici olarak neler yapabiliriz, nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bu panelimiz, bizler için inşallah hayırlara vesile olur. Bingöllüler adına panele katılım sağlayan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Panele desteklerinden dolayı Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Veysel Tosun’a Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı’ya teşekkür ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Önemli olan hasta olmadan, hastalıkla ilgili tedbirleri almaktır”

Panelin moderatörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ da konuşmasında, şunları kaydetti:

“Bingöl Üniversitesi bünyesinde yapılan bu organizasyondan dolayı Bingöl’de olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bingöl Üniversitesi ve Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünün böyle bir etkinlik yapması şu açıdan çok anlamlı. Bahsettikleri gibi mühim olan hasta olmadan, hastalıkla ilgili tedbirleri almaktır. Bugün buradan bununla ilgili kendi alanında uzmanların bilgilerinden istifade etmeye çalışacağız. Beni buraya panelin moderatörlüğünü yapmam için davet eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’a teşekkür ederim.”

Prof. Dr. Fatih Rüştü Polat, ‘Meme Kanserlerinin Erken Tanınması ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)',  Prof. Dr. Bahri Çakabay, ‘Kadın Kanserlerinde Tarama ve Korunma Yöntemleri’, Doç. Dr. Resul Karakuş, ‘Serviks Kanserlerinde Tarama’, Doç. Dr. M. Baki Şentürk, ‘HPV Aşıları’, Uzm. Dr. Arife Akay, ‘Rahim Ağzı Kanseri Bingöl Verileri’, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. M. Aykut Dadaşoğlu, ‘Meme Kanseri Bingöl Verileri’ ile ilgili birer sunum yaptı.

Programın ardından Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Veysel Tosun tarafından panelistlere plaket takdim edildi.

AdminAdmin