GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 13:42   Güncelleme : 19-10-2023 15:02

Bingöl'de İsrail'e lanet Filistin'e destek sesleri yükseldi

Bingöl'de öğle namazının ardından İsrail'in saldırısında şehit olan Filistinliler için gıyabı cenaze Namazı kılındı. Namazın ardından Hacı Hıdır Camisi önünde toplanan kalabalık, İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde PTT Kavşağına kadar yürüdü. Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen "İsrail'e telin, Filistin'e Destek" etkiliğine, sivil toplum kuruluşları, siyası parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Bingöl'de İsrail'e lanet Filistin'e destek sesleri yükseldi

İsrailin saldırısı sonucu şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından Filistin halkıyla dayanışma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde öğle namazının ardından Hacı Hıdır Camisi'nde İsrailin saldırısı sonucu şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından caminin önünde toplanan kalabalık PTT Kavşağına kadar, Filistinlilerle dayanışma yürüyüşü yapıldı. İsrail ve Amerika aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşte "Siyonist kuşatmayı kıran Aksa Tufanına bin selam",  "Kudüs Müslümanlarındır", "Mescid-i Aksa onurumuzdur, koruyacağız." pankarları taşındı.

PTT Kavşağında toplanan kalabalıki burada okunan duanın ardından sona erdi.

AdminAdmin