GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-01-2024 12:23

Bingöl'de hibeli ceviz ve dut fidanı dağıtılacak

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce, merkez ve ilçelerde çiftçilere hibeli ceviz ve dut fidanı verecek. Hibeli fidan almak isteyenlerin16 Şubat 2024'de kadar il ve ilçe tarım müdürlüklerine baş vurmaları gerekiyor. Her çiftçiye en fazla 30 fidan verilecek.

Bingöl'de hibeli ceviz ve dut fidanı dağıtılacak

Bingöl'de çiftçilere hibeli ceviz ve dut fidanı dağıtılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, çiftçilere hibeli olarak ceviz ve dut fidanı dağıtımı gerçekleştirileceği belirtildi.

Fidan almak isteyen çiftçilerin 16.02.2024 tarıhine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurabilecekleri bildirilen açıklama başvuru koşulları ise şöyle açıklandı:

"1- Bingöl ili sınırları içerisinde dikimi gerçekleştirmek.
2- Fidanın dikileceği arazı hangi ilçe sınırları dahilinde ise o ilçeye başvuru yapabilecek.
3- İl Müdürlüğünde kesinlikle ilçe köylerine fidan verilmeyecektir.
4- Bir çiftçi en fazla 30 fidan alma hakkına sahip olacaktır. (Ceviz Fidanı için geçerlidir.)
5- 30 adet fidan üzeri almak isteyen çiftçilerimiz dikimin gerçekleşeceği arazinin tapu fotokopisi ile başvuru yaptıktan sonra arazi kontrol edilerek uygun gorulurse kontenjan üstü fidan verilecektir.
6- Daha önce İl Müdürlüğümüz aracılığı ile kapama ceviz bahçesi kurulumu gerçekleştiren çiftçilerimiz kuruyan fidanlarını yenilemek için başvuruda bulunabilirler."

Açıklamada ayrıca, satın alınması planlanan fidan adet stoğu belirli olduğundan, talebin tamamının karşılanamayabilceği kayedildi.

AdminAdmin