GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-03-2021 13:17   Güncelleme : 23-03-2021 13:35

Bingöl'de 42 yayla kiraya verilecek

Bingöl'de 42 yayla kiraya verilecek

BNH - Bingöl'de bu yıl 42 yayla ve mera göçerlere kiralancak.

Valilikten yapılan açıklamada, Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2021 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 42 meranın göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla ihale yoluyla kiraya verileceği bildirildi.

İhaleye katılacak kişilerin ihale şartnamesini İl  Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğünden ücretsiz olarak temin edebilecekleirnin belirtildiği eçıklamada, istenen belgeler ve şartlar şöyle açıklandı:

"Birlik üyeliği, hayvancılık bilgi sistemi kaydı, vukuatlı nüfus kayıt örneği (aynı adreste ne zamandan beri ikamet ettiği yazılacak), geçici teminat makbuzu, noter tasdikli taahhütname İhaleler Bingöl İl  Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda Mera İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır. Komisyon İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Kiralama İhalesine çıkarılan mera ve yaylalara ait liste ektedir."

 

Yaylalaarın kiralanmasıyla ilgili diğer detaylar bu linkte:

http://www.bingol.gov.tr/bingol-il-mera-komisyonu-baskanligindan-2021-yilinda-kiraya-verilecek-yayla-ve-meralarin-ek-listesi

AdminAdmin