GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-01-2024 10:18

Bingöl'de 283 köy yolu ulaşıma kapandı, yolda kalanlara kumanya dağıtıldı

Bingöl'de yoğun kar yağışı ve tipi kar nedeniyle 283 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolları ulaşıma açmak için kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada Diyarbakır yolunda mahsur kalan araçlardaki yolculara AFAD ve Kızılay kumanya dağıttı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bingöl'de 283 köy yolu ulaşıma kapandı, yolda kalanlara kumanya dağıtıldı

Bingöl'de kar yağışı nedeniyle  ulaşımda aksamalar meydana geldi. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, Diyarbakır kara yolunda kalanlara kumanya dağıtıldı.

Kar yağışıyla beraber il genelinde 283 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır yolunda mahsur kaldılar

Bu arada yoğun kar yağışı şehriler arası yolları da etkiledi. Bingöl Diyarbakır kara yolu Tapantepe mevkisinde çok sayıda araça mahsur akldı.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yolda kalanlara kumanya dağıtıldığını blldirdi.

Vali Usta, şunları kaydetti:

"Saat :00 :45 itibariyle Bingöl Diyarbakır Tapantepe mevkiinde yolda kalan araçlardaki yolcu ve sürücülere kumanya dağıtımı yaptık. Bingöl AFAD ve Kızılay çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle sürücülerimizin yoğun kar yağışında  yola çıkmamalarını,eğer mecburlarsa kış lastikleriyle ve zincir takarak  seyahat etmelerini bir kere daha  hatırlatıyorum."

AdminAdmin