GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-07-2023 23:42

Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bingöl'de, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz'un 7. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Bingöl Şehitliği ziyaret edildi, şehitliğe karanfil bırakıldı ve Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, dualar okundu.

Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak idrak edilen günün 7.yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Bingöl Şehitliği ziyaret edildi, şehitliğe karanfil bırakıldı ve Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, dualar okundu.

Daha sonra Merkez Ulu Camisi'nde aziz şehitler ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gaziler için Mevlid-i Şerif okutuldu, dualar edildi.
Hükümet Konağı önünde açılan "15 Temmuz Kardeşlik Ruhu" konulu fotoğraf sergisi gezildi.

Vali Ekinci, şehit aileleriyle bir araya geldi

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında şehit aileleri ve gazi ve aileleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Programda konuşan Vali Ekinci, "Devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren ve canları uğruna bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz her daim başımızın tacıdır." dedi.

Bayrak Yürüyüşü ve Demokrasi nöbeti

Hacı Hıdır Camisi önünden başlayan ve Genç Caddesi boyunca süren Bayrak Yürüyüşü yapıldı. 15 Temmuz Diriliş Meydanı'nda sona eren yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Yürüyüşün ardından 
15 Temmuz Diriliş Meydanı'nda gerçekleşen anma programının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü demokrasi nöbetiyle sona erdi.

AdminAdmin